17 dec. 2015 | 11:10

Un grup de hackeri amenință că va închide rețelele Xbox și PlayStation de Crăciun

ACTUALITATE
Un grup de hackeri amenință că va închide rețelele Xbox și PlayStation de Crăciun

Grupul de hackeri numit Phantom Squad amenință că va închide rețelele de multiplayer și plăți online asociate cu Xbox și PlayStation pentru o săptămână pe toată perioada sărbătorilor.

Amenințările celor de la Phantom Squad nu sunt de ignorat. Aceștia au amenințat că vor închide site-ul Reddit, iar rețeaua de socializare a fost într-adevăr închisă pentru o scurtă perioadă de vreme în această Marți. Administratorii site-ului au spus că Reddit a picat din cauza traficului intens și că nu există motive de panică. Deși aceasta poate părea oarecum natural, de vreme ce Reddit are într-adevăr un trafic intens, un ochi versat va înțelege că de fapt site-ul a căzut în urma unui atac DDoS (Distributed Denial of Service) ce aglomerează artificial numărul de accesări ale site-ului, punând presiune pe servere până când cedează.

În urma succesului avut cu Reddit, Phantom Squad au amenințat pe Twitter că rețelele dedicate PSN și Xbox Live sunt următoarele pe lista lor de victime. ”Vom lovi Xbox live și PSN anul acesta de Crăciun. Le vom ține inchise pentru o săptămână întreagă.”

Aparent, grupul deja a amenințat că va închide Xbox Live de mai multe ori în acest Decembrie. Nu e prima oară când rețelele Microsoft și Sony au mai fost lovite de sărbători. Se pare că Xbox Live și Playstation Network au mai fost inchise și anul trecut de un alt grup de hackeri numit The Lizard Squad.

Evident, dacă grupul de hacker își va duce la capăt planul, abonații Xbox Live și PSN nu vor mai putea să-și finalizeze update-urile jocurilor pe care le dețin și nici să se mai joace online.

Mulți se vor întreba de ce oare Phantom Squad vrea să facă acest lucru? Răspunsul lor postat pe Twitter este simplu: ”De ce închidem PSN și Xbox Live? Pentru că securitatea cibernetică nu există.”

Deși motivelele lor sunt cam aceleași cu ale unui puști răzvrătit de 17 ani ce trăiește în beciul casei părintești , efectele grupului sunt devastatoare mai ales împotriva unor companii ca Microsoft și Sony. Din cauza aceasta, sfatul nostru e să vă puneți la descărcat de pe acum orice update aveți de luat pentru jocurile voastre, până când nu e prea târziu. Dacă Phantom Squad are succes, rețelele ar putea reveni abia undeva după Revelion.