Un gadget cât o brichetă poate salva viața bebelușului tău

Un gadget cât o brichetă poate salva viața bebelușului tău

Cazurile în care copii uitați de părinți în mașină mor din cauza căldurii sunt numeroase. Studiile demonstrează că aceste situații se întâmplă indiferent de nivelul de educație al părinților, de situația lor financiară sau de locul lor în societate. Oamenii uită, dar acum situațiile de acest gen pot fi mai fericite.

În cadrul Intel Developer Forum 2015, Brian Krzanich, CEO al Intel, alături de o altă reprezentată a companiei, a demonstrat un nou gadget care ar putea salva viețile copilașilor cu părinți aerieni.

Este vorba de Baby Seat Clip, dispozitiv dezvoltat de compania Nabi, în parteneriat cu Intel. Gadgetul este un clips special care se prinde pe centurile de siguranță ale scaunelor speciale pentru bebeluși. Are dimensiuni mici și este dotat cu senzori speciali care, în combinație cu smartphone-urile părinților, pot salva viețile copiilor uitați în mașină.

Cu ajutorul unei aplicații speciale, Nabi Baby Seat Clip îi avertizează pe adulți dacă cumva s-au îndepărtat de mașini fără să își ia după ei și odraslele. După o anumită distanță, atât smartphone-ul cât și dispozitivul încep să sune.

Deocamdată nu se știe o dată de lansare pentru acest produs.

Fotografii realizate cu Fujifilm X-E1, aparat disponibil la F64

Citește și: