O firmă australiană promite că în treizeci de ani moartea va fi irelevantă

O firmă australiană promite că în treizeci de ani moartea va fi irelevantă

O companie nou înființată din Australia numită ”Humai” lucrează la o tehnologie care va permite stocarea comportamentului unei persoane într-un corp artificial după ce acesta a murit.

Dacă ipoteza vi se pare scoasă dintr-un film științifico-fantastic atunci vă înșelați. Teoretic, ceea ce australienii de Humai plănuiesc este tehnic posibil. Cum vor face acest lucru, și cum informațiile stocate de aceștia vor îmbătrâni în timp rămâne de văzut.

Josh Bocanegra CEO-ul firmei Humai spune într-un interviu în Popular Science că ”pentru a putea stoca informații despre stiluri conversaționale, modele de comportament, procese de gândire și diferite informații despre cum corpul unei persoane funcționează, noi ne folosim de inteligența artificială și nanotehnologie.” Acesta continuă spunând că, ”toată informația colectată de la un om va fi compilată și trimisă mai multori senzori care vor fi mai apoi introduși într-un corp artificial împreună cu creierul omului decedat.”

Secretul păstrării comportamentului și a ”spiritului” omului mort este dezvoltarea unor noi metode de a ține creierul acestuia în viață mai departe de nivelul unei congelate din frigider.

Bocanegra consideră că firma va folosi aplicații ce vor monitoriza viața de zi cu zi a unui om până la momentul morții acestuia, iar când aceasta va avea loc, Humai va îngheța creierul celui mort folosind tehnologia criogenică. În caz ca creierul va începe să se deterioreze, compania îl va menține ”proaspăt” folosind nanotehnologie și va clona diferite părți din acesta. Bocanegra conclude că în momentul în care tehnologia va permite, aceștia vor conecta creierul într-un corp artificial, și cu informațiile colectate de aplicațiile folosite în timpul vieții Humai va ”învia” persoana moartă.

E adevărat, sună de domeniul științifico-fantasticului, iar firma momentan are abia cinci angajați care sunt plătiți integral de Bocanegra. Totuși, cum tehnologia clonării deja poate reproduce cu ușurință organe umane întregi, în timp ce grefele robotice devin din ce în ce mai avansate, poate că într-adevăr, ne mai trebuie doar treizeci de ani ca un om mort în zilele noastre să se poată întoarce printre noi ca robot în 2045. Sau poate Humai sunt doar niște băieți care vor să facă bani pe seama unor bătrâni speriați de moarte.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: