Un Death Star ”de casă” arată de ce conceptul navei din filmele Star Wars e funcțional

Un Death Star ”de casă” arată de ce conceptul navei din filmele Star Wars e funcțional

Suntem deja în decembrie și se apropie Star Wars: The Force Awakens. Toată lumea așteaptă cu nerăbdare noul film, iar unii fani merg chiar mai departe și construiesc machete cu nave din primele filme. Totuși, acestea nu sunt jucării ci machete 100% funcționale.

Dacă te-ai întrebat cum e posibil ca mecanismul de armament al Death Star e posibil să funcționeze în realitate, un fan al filmelor Star Wars a construit o machetă a Death Star care, folosind lasere adevărate, a testat designul faimoasei nave din filme.

Cum era poate de așteptat, meșterul acestei machete este un neamț numit Patrick Priebe. El a reușit să construiască un Death Star care deși nu distruge planete, taie prin metal ca prin unt.

Ca model de bază, neamțul nostru a luat o minge de plajă și a învășuit-o prin interior cu mai multe straturi de fibră de sticlă și a introdus cîteva LED-uri care s-o facă să strălucească din interior. Apoi acesta a acoperit-o cu mai multe fășii de aluminiu iar atunci când pauzele dintre fâșii emanau lumina din interior făceau ca liniile de lumină să semene cu ”tranșeele” din Death Star-ul adevărat.

Totuși cel mai important element al acestei machete sunt, evident, cele 14 lasere. Acestea sunt plasate la marginea unui reflector circular luat de la o lampă cu halogen. Fiecare laser are o putere de 6W. După ce a a optimizat fiecare laser în parte, Priebe a reuși să facă fiecare laser să conveargă într-un singur punct. Totusi, spre dezamăgirea fanilor Star Wars, laserele nu converg singure într-o singură rază distructivă atunci când fasciculele se unesc într-un singur punct.

Pentru a face aceasta, Priebe a trebuit să pună un tub de plexiglas exact în locul unde acestea converg. Tubul de plexiglas dă o singură direcție tuturor fasciculelor laser, sub forma unei singure raze extrem de puternice cu o putere de 84W care poate tăia fierul cât ai zice pește.

Aparent tot acest proiect l-a costat pe Priebe 4.500 de dolari. E considerabil mai ieftin decât haosul financiar în care se aruncase Darth Vader construind adevăratul Death Star.