Un american a construit primul pistol semiautomat printat 3D

Un american a construit primul pistol semiautomat printat 3D

Cred că din acest moment printatul 3D o să devină ori interzis prin lege, ori reglementat până la refuz. Cum permisul pentru port-armă nu este un lucru de care să faci rost ușor în majoritatea țărilor, cu excepția Americii (‘Murica!), o armă construită 3D este pe cât de ilegală (cel puțin în Australia și Japonia), pe atât de ușor de construit.

Frica de a nu încălca legea nu a împiedicat un student american, să construiască un revolver destul de bun încât să tragă gloanțe de calibru .22. Și cum era de așteptat, acesta și-a fabricat propriul pistol personalizat scriindu-și numele pe el în fonturi uriașe.

Numit PM522 Washbear, acesta folosește la bază tehnologia pistolului Liberator a cărui schițe au fost publicate pe Internet de guvernul SUA. Aparent, faptul că 100 de mii de oameni au ajuns să descarce aceste schițe au alarmat autoritățile și au retras planurile de pe site. Evident, acestea nu au dispărut complet și continuă să existe pe site-urile de file sharing.

Diferența dintre Liberator și ”Washbear” este că primul este single-shot, adică trebuie să încarci arma glonț cu glonț, pe când Washbear este semiautomat, adică trage un set de gloanțe unul după altul la fiecare apăsare a trăgaciului.

Se pare că i-a luat trei luni inventatorului pistolului să termine arma, punând cap la cap cele trei componente printate cu plastic ABS. Pe lângă acestea, inventatorul a mai folosit bandă elastică pe post de arc de recul, pinion de tragere din metal, și câteva bare mici de oțel.

Pe post de încărcător, arma are un cilindru rotund de șase sau opt lovituri, iar ca să poată fi legală în Statele Unite, americanul a adăugat și o bucată de metal detașabilă astfel încât să poate fie observată de detectoarele de metale.

 

Citește și: