23 mai 2015 | 16:38

Uber, spaima taximetriștilor, nu va mai avea nevoie de șoferi

ACTUALITATE
Uber, spaima taximetriștilor, nu va mai avea nevoie de șoferi

Uber self driving

Uber, compania de ridesharing care a creat o adevărată revoluție privind transportul în comun și care a băgat spaima chiar și în taximetriștrii din România, va aborda o nouă strategie pentru a-și reduce costurile. 

În România, gigantul Uber este prezent cu un singur tip de serviciu, Uber X. Uber X permite oricărui șofer care întrunește o serie de condiții să facă bani ducând străini la destinație. În alte țări, însă, compania oferă mai multe tipuri de servicii, printre care și posibilitatea de a fi transportat cu un elicopter al companiei.

Totuși, în viitorul apropiat, Uber va oferi și un serviciu mai futurist. Compania americană a început să testeze mașinile autonome care îi vor putea duce pe clienți dintr-un punct în altul fără să fie nevoie de un șofer.

De faptul că Uber are un interes în ceea ce privește mașinile fără șofer am mai auzit, dar acum este prima dată când un astfel de automobil se plimbă nestingherit pe străzii.

Cei de la Pittsburgh Business Times au fotografiat o astfel de mașină pe care era inscripționat ”Uber Advanced Technologies Center”. ”Acest vehicul face parte din eforturile noastre de cercetare privind cartografierea, siguranța și sistemele autonome”, a declarat Trina Smith, un purtător de cuvânt.

Similar mașinilor Google, vehiculele Uber sunt dotate cu echipamente speciale care permit deplasarea fără intervenția oamenilor.