11 oct. 2015 | 13:42

Twitter este folosit pentru detectarea cutremurelor

ACTUALITATE
Twitter este folosit pentru detectarea cutremurelor

Twitter s-ar putea dovedi o platformă extrem de utilă în detectarea rapidă a cutremurelor.

Una dintre cele mai populare rețele socialie din lume ar putea ajuta la detectarea seismelor și, automat, la salvarea de vieți. Conform site-ului Verge, cei de la USGS (US Geological Survey) au început să se folosească de API-ul public al celor de la Twitter pentru a detecta din timp cutremure. Rețeaua socială a oferit de curând mai mult informații în legătură cu acest lucru prin intermediul unei postări pe blogul oficial.

Din câte se pare, USGS deține aproximativ 2.000 de senzori pentru a detecta seismele din timp, însă cele mai multe dintre acestea se găsesc pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Astfel, informațiile din numeroase regiuni de pe glob sunt inaccesibile. Cercetătorii au observat, însă, că utilizatorii care postează tweet-uri despre cutremure au tendința de a utiliza extrem de puține cuvinte.

În acest fel, tweet-urile ar putea fi extrem de utile celor care vor să detecteze cutremurele foarte rapid, informațiile fiind furnizate în mai puțin de două minute. În anul 2014, de exemplu, oamenii de știință au putut detecta un cutremur în California în nu mai mult de 29 de secunde, cu ajutorul informațiilor de pe Twitter. Aceștia susțin că activitatea lor nu este revoluționară, însă își doresc să se folosească din ce în ce mai mult de rețeaua socială în viitorul apropiat.