Top 5 jocuri pentru Android care arată că românii sunt obsedați de manele și de Dacia

Top 5 jocuri pentru Android care arată că românii sunt obsedați de manele și de Dacia

Specialiștii români în politică, mondenități, fotbal și meșterit jocuri sunt peste tot. Și pentru că ne preocupă mai ales jocurile, nu celelalte domenii, iată cum s-a manifestat spiritul creativ în jocuri pentru Android.

Ar trebui să fim admirați și pentru gustul elevat în muzică, care poate fi remarcat și la nivelul versurilor pline de profunzime, pentru simțul unic al umorului și pentru patriotism. Pentru că noi apreciem toate aceste calități, am alcătuit o listă de jocuri pentru Android care le exemplifică perfect. A, și să nu uităm de pasiunea românilor pentru Dacia, mașina care pe veci va fi legată de poporul nostru.

Mașina asta va fi prinsă de poporul român așa cum s-au prins dacii de credințele păgâne. Din când în când chiar vor fi găsite noi modele la care să se închine fanii.

Jocuri pentru Android care arată că suntem fanii „la manele”

În Autostrada manelelor ești Florin Salam într-o decapotabilă roz, iar menirea ta este să colectezi saci de bani, să lovești mașini de poliție și să calci alți cetățeni (de etnie romă). Trebuie să fii foarte atent să nu te ciocnești de alți colegi de breaslă, cum ar fi Guță, Adi Minune, și probabil or mai fi și alții, dar nu am avut eu răbdare să îl joc pentru a afla. Evident, pe fundal e o manea pe care nu am reușit să o identific din lipsa versurilor, dar cei de la VICE spun că este Sen Trope cântată de Azis. Eu îi cred pe cuvânt, n-am verificat până la capăt.

Un alt element inedit al acestui joc, cu o grafică nu foarte bună, care se blochează la fiecare două secunde, ar fi și că ai un butic de unde poți să cumperi Făină albă, Manele fără număr, Shaorma și Haur. Un fragment din descriere, care sintetizează perfect esența, e următorul: „Fii băiat de băiat și strânge cât mai mulți saci cu bani! Aruncă bani fără număr și tot ce îți poftește inima! ADEVĂRAT!”

Jocuri pentru Android - Autostrada Manelelor

Vreau să fiu bogătan se recomandă drept un pamflet, un joc care satirizează părțile negative ale societății românești actuale. E o versiune a „Vrei să fii miliardar”, dar adaptată pentru fanii Taraf TV și „Un show păcătos”. Din punctul meu de vedere, nu mai e nimic amuzant în tentativele umoristice de genul acesta, dar asta e doar o părere umilă.

Jocuri pentru Android - Vrei sa fii bogatan

Jocul Aventura Manelelor îți permite să explorezi și cucerești minunata lume a manelelor alături de eroii tăi, așa cum ești anunțat în descriere. Alegi unul dintre cei trei protagoniști și pornești în aventura ta spre cucerirea lumii manelelor. Este ca un Mario, cu o grafică mai proastă, dar își face treaba să te țină ocupat. Desigur, muzica de fundal este originală.

 

Jocuri care arată că iubim Dacia la maxim!

Romanian Asphalt este jocul în care conduci un Logan, trebuie să eviți gropi (oare cum s-o fi gândit creatorul să-l impregneze cu atât de mult realism) și să strângi bani (ca să repari mașina ruptă în gropi). Nu știu dacă te-ai uitat la serialul „Umbre“, dar scenariul e asemănător, iar grafica aproape la fel de rudimentară ca în precedentul joc. Acestea fiind spuse, distracție plăcută în a fi român chiar și pe Android. Acum, mai avem de așteptat jocurile similare pe iPhone.

Jocuri pentru Android - Asphalt cu Dacia

Disclaimer! Desigur, nu lua acest articol mult prea în serios, cum nici eu n-am luat jocurile prea în serios. Mai multe jocuri de tipul acesta sunt la VICE. Cât despre titlu, nicidecum românii nu sunt obsedați doar de manele și de Dacia, dar sunt laitmotive pentru jocuri de tipul acesta. Dacă vrei să încerci jocurile, nu te speria, nu sunt atât de rele pe cât ar părea. Reziști cu ele deschise câteva minute. Și, până la urmă, așa sunt și vecinii tăi.