Tesla Model 3 va fi o mașină electrică superbă pe care ți-o vei putea permite

Tesla lucrează la dezvoltarea unei platforme mult mai accesibile. Tesla Model 3 este numele unități în dezvoltare și dorește să pornească de la jumătate din prețul cele mai ieftine versiuni a modelului S. Pe aceiași platformă se va lansa și crossover-ul, Tesla Model X, care este așteptat până la sfârșitul anului.

Producătorul din Palo Alto construiește o giga-fabrică cu scopul de a reduce costurile de fabricație a modelelor, astfel rezultând cel mai accesibil model Tesla de la înființarea companiei și până acum. Primul model, Tesla Roadster era destinat unui volum mic de producție cu un preț mare, Tesla S a fost gândită pentru un volum mediu cu un preț mediu iar Tesla Model 3 are ținta unui volum mare cu un preț mic.

Modelul 3 va porni de la 35,000 de dolari, jumătate din prețul celui mai ieftin Model S, și va avea o autonomie de 320 de kilometri cu o singură încărcare. Totodată Tesla Model 3 va fi cu 20% mai mic decât Tesla Model S. Directorul tehnic de la Tesla, J. B. Straubel, a confirmat producția altor modele după lansarea modelului 3, dar a răspuns vag în privință estimărilor de vânzări făcute de Elon Musk.

Musk a declarat că Tesla va livra jumătate de milion de unități anual, în următorul deceniu. Una din poveștile care circulă cu privire la numele noului model accesibil de la Tesla, este legat de faptul că Elon Musk a intenționat ca întreaga gamă de modele să fie o glumă. Produc deja modelul S, iar modelul X, crossover-ul, e așteptat până la sfârșitul anului. Musk își dorea ca modelul accesibil să poarte numele de Model E, astefel gama având modelele S, E și X, și obținem SEX. Se pare că totuși există reglementări în acest sens, reglementări la care Elon Musk a găsit totuși o portiță, renunțând la E și trecând la 3. Astfel gama S, 3 și X are în continuare o ușoară conotație dar numai pentru generațiile mai tinere, care știu de înlocuirea E-ului cu 3-ul în anumite contexte

Tesla Model 3 este așteptat să ajungă pe șosele în 2017, iar date despre nivelele de echipare sau motorizări nu sunt încă disponibile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: