Telefonul Nexus produs de LG nu vine cu cel mai rapid procesor

Telefonul Nexus produs de LG nu vine cu cel mai rapid procesor

Google va anunța, anul acesta, două noi telefoane Nexus. Unul dintre ele este produs de Huawei, iar celălalt de LG. Ei bine, s-ar părea că noua versiune de Nexus 5 nu va fi chiar cel mai rapid smartphone de pe piață.

Zvonuri despre noile telefoane Nexus auzim aproape în fiecare săptămână, iar cea mai recentă veste face referire la procesor.

Cu toate că Qualcomm lucrează de zor la Snapdragon 820 și că problemele de supraîncălzire ale modelului Snapdragon 810 pot fi rezolvate printr-o ușoară subtactare, s-ar părea că LG și Google nu vor să riște și merg la sigur cu un procesor Snapdragon 808, un procesor bun, dar semnificativ mai slab decât cele menționate anterior.

Alegerea nu este una atât de ciudată pe cât pare. Având în vedere că smartphone-ul este creat de LG, compania nu ar fi riscat să creeze un competitor real pentru LG G4, vârful de gamă care vine cu exact același procesor.

La urma urmei, cu toate că nu are aceleași rezultate în testele benchmark ca și Snapdragon 810, 808 este stabil, suficient de rapid cât să facă față cu brio sarcinilor de zi cu zi, iar cu două nuclee Cortex A-57 și patru Cortex A-53, reușește să gestioneze bine consumul de energie cât și performanța.

Alte specificații posibile includ un display de 5,2 inch și rezoluție full HD, 3GB memorie RAM, baterie de 2.700mAh și camere de 12,3, respectiv 5MP.

Specificațiile nu vor da pe nimeni pe spate, dar ne așteptăm ca Nexusul creat de Huawei să fie adevărata vedetă a acestui an. Deocamdată nu știm exact când vor fi lansate noile telefoane.

Citește și: