Telefoanele Sony ar putea trece de la ecranele Full HD la unele 4K

Telefoanele Sony ar putea trece de la ecranele Full HD la unele 4K

Telefoanele din seria Sony Xperia Z ar putea ”sări” peste ecranele QHD, trecând de la Full HD direct la rezoluția 4K.

Deși unele companii au făcut pasul la ecranele QHD în urmă cu mai mult de un an, cei de la Sony au rămas, în mare parte, fideli ecranelor Full HD, susținând că în acest mod telefoanele pot păstra o autonomie foarte bună fără a afecta în vreun fel calitatea imaginilor afișate. Acum, însă, compania japoneză ar putea sări complet peste etapa ecranelor QHD, trecând direct la cele cu rezoluție 4K, dacă este să luăm în considerare un User Agent Profile menționat de site-ul Phonearena.

Noile telefoane pe care Sony ar putea să le introducă pe piață, purtând numele de cod 6833, 6853 și 6883, ar urma să aibă ecrane mai mari decât modelele precedente și ar putea fi primele dispozitive de acest gen cu rezoluție 4K (3.840 x 2.160 de pixeli). În cazul în care vom avea de-a face cu un display de 5,5 inci, după cum scriu și cei de la Xperia Blog, am avea de-a face cu o densitate de 801 pixeli pe inch, cu mult peste ceea ce oferă cei mai importanți competitori de pe piață.

În mod ciudat, procesorul utilizat ar putea fi un Snapdragon 810, model evitat de unele companii în ultimele luni datorită problemelor legate de supraîncălzire. Deși un ecran 4K sună foarte bine, includerea acestuia ar duce, după părerea unora, la o creștere semnificativă a prețului și a consumului de baterie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: