Tastatura invizibilă, controlată prin intermediul gesturilor

Tastatura invizibilă, controlată prin intermediul gesturilor

Gest este un dispozitiv care ar putea schimba felul în care vom folosi tastaturile în viitor.

Tastaturile, spre deosebire de celelalte componente ale unui PC, nu au evoluat extrem de rapid în ultimii ani. În acest condiții, un dispozitiv precum gest ar putea schimba complet felul în care redactăm documentele, eliminând nevoia de a avea o tastatură fizică. După cum scriu cei de la DigitalTrends, Gest este un instrument 3D care se bazează pe gesturi și care îți permite să utilizezi diverse aplicații folosindu-te doar de degete.

Gest cuprinde o bandă rotundă care va sta în jurul mâinii, care va fi conectat prin intermediul unor fire cu alte patru benzi similare, fiecare dintre acestea din urmă fiind plasate pe câte un deget (excepția va face degetul mare). Controller-ele din dreptul degetelor au nu mai puțin de 15 senzori, astfel că dispozitivul poate recunoaște gesturile foarte ușor.

Utilizatorii vor putea seta diverse acțiuni pe care Gest la va transforma în comenzi. După cum putem vedea în videoclipul de prezentare de pe Kickstarter, în cazul Photoshop, puteți mișca mâna pentru a schimba luminozitatea sau adăuga diverse elemente. Funcția de tastatură, pentru moment, este una experimentală, deși aceasta a fost cel mai important lucru la care fondatorii Gest s-au gândit la începutul proiectului.

Pe Kickstarter, scopul companiei a fost, inițial, de a strânge 100.000 de dolari. Acum, cu 24 de zile rămase din campanie, gest a încasat 139.000 de dolari, iar pentru a avea acces la el, va trebui să donați cel puțin 99 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: