Țara care a vrut să interzică ștergerea mail-urilor

Țara care a vrut să interzică ștergerea mail-urilor

O nouă politică a guvernului indian ar fi putut să le interzică cetățenilor să șteargă mail-urile și mesajele trimise pe internet.

A doua cea mai populată țară din lume s-a confruntat de curând cu o situație extrem de ciudată. Conform unei noi politici naționale de criptare propuse de guvern, toți cetățenii s-ar fi confruntat cu o serie de interdicții cu privire la mesajele trimise pe internet. După cum scrie site-ul CNET, noua politică a fost gândită de Departamentul pentru Electronică și Tehnologia Informației și le cerea tuturor indienilor să păstreze în telefon orice mesaj criptat pentru nu mai puțin de 90 de zile. În caz contrar, aceștia ar fi putut fi sancționați de către autorități.

Având în vedere că aproape orice serviciu de mesagerie include o formă de criptare, propunerea a atras atenția unui număr mare de persoane. În acest condiții, a fost adăugat un amendament care menționa foarte clar că nu vor fi luate în considerare și ”servicii care folosesc criptare în masă”, precum WhatsApp, Viber sau Gmail.

De asemenea, noua politică specifica și faptul că un serviciu de comunicare trebuie să furnizeze copii ale software-ului și hardware-ului utilizat pentru a cripta diverse mesaje. Din câte se pare, legea ar mai putea avea parte de unele modificări importante, dezbaterea asupra acestea urmând a continua până în data de 16 octombrie.

Citește și: