Tableta NVIDIA Shield K1 este mai slabă decât varianta precedentă

Tableta NVIDIA Shield K1 este mai slabă decât varianta precedentă

Amatorii de gaming pe Android, pentru a-și manifesta pasiunea, se pot orienta acum către achiziția unei tablete NVIDIA Shield K1.

Este foarte probabil ca în anii trecuți să fi auzit de dispozitivele NVIDIA Shield. Acestea erau menite pentru gaming și aveau un design destul de atrăgător. În plus, erau livrate cu un controller de gaming care facilita o experiență de utilizare mult mai similară cu cea de pe o consolă.

NVIDIA Shield Tablet s-a lansat inițial anul trecut și s-a vândut destul de bine. Din păcate, din cauza unor probleme cu bateriile de la ele, multe dintre unități au fost chemate înapoi în fabrică. Tot din acel moment, nu prea s-au mai vândut unități noi. Pentru că cererea există în continuare pentru astfel de dispozitve, NVIDIA a anunțat astăzi noua Shield Tablet K1, foarte similară estetic la prima vedere cu modelul de acum un an. Există însă câteva discrepanțe importante pe care nu trebuie să le treceți cu vederea.

În principiu, vorbim tot de o tabletă Full HD cu un ecran de 8 inci și un procesor NVIDIA Tegra K1 cu 2GB RAM. Sistemul de operare preinstalat este Android 5.1.1 Lollipop, dar există deja promisiunea unui update la Android 6.0 Marshmallow până la finele acestui an.

Să insistăm acum pe minusuri. NVIDIA Shield K1 nu mai vine la pachet cu un stylus și nici nu mai are locașul pentru găzduirea unui astfel de accesoriu pe margine. Suportă unul datorită tehnologie DirectStylus, dar va trebui să-l achiziționați separat dacă vreți să desenați. În plus sau mai bine zis în minus, tableta este disponibilă doar cu conectivitate WiFi, fără 3G sau 4G și cu doar 16GB spațiu de stocare. Partea bună este că vă costă doar 200 de dolari, dacă vreți să investiți într-una.

Citește și: