Eclipsa de Super Lună: cele mai impresionante imagini

Un eveniment astronomic foarte rar, care a constat în producerea simultană a două fenomene spectaculoase, Super Lună şi eclipsă de Lună, a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

Eclipsa a început la ora 03:11, a avut punctul maxim la ora 05:47 şi s-a terminat pentru români în jurul orei de 07:16. Luna a stat complet în umbra Pământului între 05:10 şi 06:23. Următoarea eclipsă de Lună se va produce pe 16 septembrie 2016. Un eveniment astronomic asemănător s-a produs cel mai recent în 1982, iar următorul de acelaşi fel va avea loc în anul 2033.

Super Luna apare atunci când Luna plină (sau Luna nouă) ajunge pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi apare mult mai mare decât în celelalte nopţi. În general, se produc între trei şi şase Super Luni pe an. În timpul acestei apropieri, diametrul Super Lunii pare cu 14% mai mare decât cel al Lunii pline obişnuite. Din păcate, românii nu s-au putut bucura de acest fenomen astronomic rar, din cauza norilor care au acoperit cerul noaptea trecută în cea mai mare parte a României.

Drept mini-premiu de consolare, am făcut o selecție a celor mai impresionante fotografii, făcute pe tot globul. Avem și un video pe măsură, realizat de cei de la The Telegraph.

Citește și:
Etichete: