Startup-ul ca un reality show: primul concurs televizat pentru antreprenorii din IT

Startup-ul ca un reality show: primul concurs televizat pentru antreprenorii din IT

În cadrul Intel Developer Forum 2015, eveniment care se desfășoară săptămâna aceasta în San Francisco, Brian Krzanich a anunțat un reality show concentrat în jurul valului de tineri talentați capabili să schimbe industria IT și viețile tuturor utilizatorilor.

Cei care se așteptau ca noua gamă de procesoare Skylake să fie vedetele evenimentului IDF 2015, s-ar putea să fie ușor dezamăgiți. Forțele Intel s-au concentrat pe gadgeturi purtabile, inteligente și mereu conectate la Internet. Cel mai mare producător de procesoare are de gând să devină și cel mai important jucător din lumea Internetului Tuturor Lucrurilor.

Pe lângă lansările de gadgeturi din cadrul IDF 2015, Brian Krzanich a făcut și un anunț supriză. Alături de Mark Burnett, creatorul unor show-uri precum Survivor sau The Voice, a prezentat conceptul pentru serialul „America’s Greatest Makers”. Vedetele acestui reality show vor fi creatorii independenți, antreprenorii vizionari care vor să își lase amprenta asupra Internetului Tuturor Lucrurilor.

Premiul cel mare este de un milion de dolari, iar participanții vor fi jurizați și coordonați de reprezentanți Intel. Participanții pot avea de la 15 ani în sus, iar echipele pot avea maximum patru membri. Compania caută ”dispozitive de dimensiuni mici care, preferabil, nu necesită capacități foto/video” și emisiunea va debuta pe micile ecrane în 2016.

Având în vedere că The Voice a fost preluat sub formă de „Vocea României”, ne-ar plăcea ca la un moment dat să avem și un „Cei mai grozavi creatori din România”, cu toate că șansele sunt destul de slabe.

Fotografii realizate cu Fujifilm X-E1, aparat disponibil la F64

Citește și: