28 iul. 2015 | 13:00

Sony PlayStation 4 primește un kit format din mouse şi tastatură

ACTUALITATE
Sony PlayStation 4 primește un kit format din mouse şi tastatură

Dacă vreţi să vă impresionaţi prieteni în următoarea competiţie de Call of Duty pe PS4, de acum puteţi folosi un kit format din mouse şi tastatură.

Indiferent câţi ani aţi petrecut în faţa unei console cu un gamepad performant, dacă aveţi o facinaţie pentru shootere, este imposibil să nu fi dus dorul unui mouse şi a unei tastaturi clasice. Respectivele periferie au farmecul lor şi nu degeaba le-aţi folosit câţiva ani sau câteva zeci de ani împreună cu un computer. Nici nu mai menţionez utilitatea acestor accesorii într-un joc de strategie.

Rezonând cu acestă filozofie, cei de la Hori au creat Tactical Assault Commander 4. Kitul ilustrat în imaginea de mai sus face o treabă foarte bună pentru a simula o metodă de control pe care în trecut am fi folosit-o doar în tandem cu un PC. În practică, stick-ul analog din stânga controllerului de PS4 a fost asociat unei combinaţii de taste WASD, în timp ce stick-ul din dreapta este manipulat prin intermediul mouse-ului. Restul butoanelor de pe un controller standard DualShock sunt amplasate în zone uşor accesibile pe respectiva tastatură restrânsă. În plus, aveţi câteva butoane programabile ce pot îndeplini anumite funcţii în funcţie de joc şi un snipe mode care modifică sensibilitatea mouse-ului în timp real pentru precizie sporită.

Tactical Assault Commander 4 este urmaşul unui kit similar ca funcţionalitate lansat în urmă cu aproape patru ani. Rămâne să vedem în practică dacă producătorul a profitat de această perioadă pentru  îmbunătăţi reţeta utilizării un mouse pe consolă.

Dacă vă încântă acest concept şi-i găsiţi utilitatea în următoarea voastră sesiune de Call of Duty sau Battlefield, puneţi 130 de dolari deoparte şi pregătiţi-vă să-l cumpăraţi începând cu luna octombrie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele