Sony mai are de lucrat la jocurile cu VR până să devină un succes

Sony mai are de lucrat la jocurile cu VR până să devină un succes

PlayStation VR, fostul Project Morpheus, este speranța Sony de a-și impune ochelarii pentru realitate virtuală în fața competiței puternice din partea Oculus Rift și Steam VR.

Totuși, spre deosebire de progresul enorm pe care aceste două companii îl fac pentru a împinge mai departe evoluția realității virtuale, Sony a rămas în urmă cu dezvoltarea unor proiecte convingătoare în favoarea realității virtuale destinate PlayStation.

Recent, cu ocazia PlayStation Experience în San Francisco, Sony a avut ocazia să arate niște demo-uri de potențiale jocuri care ar putea să ajungă pe PlayStation. Toate păreau convingătoare până la punctul în care să poată fi considerate jocuri. Demo-uri precum Driveclub VR sau Job Simulator: the 2050 Archives au impresionat publicul prin realismul lor, dar nu s-a lăsat de înțeles cum ar putea acestea fi considerate jocuri, de vreme ce nu implică nici un element clasic de joc cum ar fi un sistem de progresie sau recompense pentru lucruri făcute.

Momentan, sunt puține aplicații care să fie absolut convingătoare pe un aparat de virtual reality, cum e de exemplu EVE: Valkyrie sau Golem, lucru care dă de gândit asupra eficienței unor astfel de ochelari în acest moment pentru console. Poate că vă veți gândi că nu e corect să comparăm cu Oculus Rift. E corect, dar e bine de reținut că Oculus Rift este destinat unei pleiade imense de aplicații care nu sunt exclusiv dedicate jocurilor.

PlayStation VR este, și dacă nu va aduce o ofertă convingătoare până la E3 sau GDC la anul, e posibil ca Sony să rateze un start extrem de important de a exploata această piață complet nouă, cum sunt jocurile destinate realității virtuale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI