Șoferii, cu un pas mai aproape de dispariție: mașinile autonome apar în flota Uber

Șoferii, cu un pas mai aproape de dispariție: mașinile autonome apar în flota Uber

Ambiția celor de la Uber de a produce o mașină care se conduce singură primește un ajutor important. Compania doar ce a anunțat un parteneriat cu Universitatea din Arizona. Aici se vor testa modalitățile de cartografiere pentru Uber.

Potrivit unui cominicat de presă din partea guvernatorului din Arizona, Doug Ducey, acest parteneriat se va concentra asupra cercetării și dezvoltării unor sisteme optice care vor facilita cartografierea mediului și siguranța mașinilor fără șofer. De asemnea, Uber donează douăzeci și cinci de mii de dolari Colegiului de Științe Optice din cadrul Universității din Arizona, bani folosiți pentru acordarea de burse.

Parteneriatul cu cei din Arizona vine după ce Uber s-a aliat cu Universitatea Carnegie Mellon la începutul acestui an. Tot atunci mai multe mașini fără șofer de la Uber au fost văzute prin Pittsburgh.

Conform celor de la The Verge, detaliile acestui parteneriat sunt încă discutate, dar se pare că majoritatea cercetărilor pentru mașinile autonome vor avea loc în Tucson.

Alianța dintre cei de la Uber și Universitatea din Arizona este încă un semn că cei de la Uber vede viitorul fără un șofer în spatele volanului.

Autor: Ștefan Neculai

Citește și: