Snowboardul cu reacție este visul oricărui amator de senzații tari [VIDEO]

Oamenii sunt creaturi ciudate, dispuse chiar să-și pună viața în pericol pentru a simți că trăiesc cu adevărat.

Amatorii de senzații tari care nu mai trăiesc la fel de intens momentele petrecute pe pârtie cu snowboardul vor fi încântați de o nouă invenție.

Un designer a conceput, cu ajutorul unei imprimante 3D, un sistem de propulsie menit să le ofere snowboarderilor un plus de viteză pe pârtie. Sistemul este capabil să ofere o putere de propulsie de 10kg, fiind acționat de o baterie de 120 amperi și 50 de volți.

”Designul este destul de simplu și permite ca o baterie să fie poziționată în partea din față și să suțină cele 10kg de forță oferită de propulsor”, explică Jude Gomilla, designerul din spatele proiectului. ”Pentru a alimenta această bestie, ai nevoie de o baterie puternică și de un sistem electronic de control al vitezei”, a mai spus el.

Gomilla are de gând să facă o serie de îmbunătățiri sistemului de propulsie. Mai exact, vrea să facă sistemul mai ușor de prins de placă, să îmbunătățească rezistența la apă, să calibreze mai bine sistemul de control și să creeze o turbină pe bază de benzină care ar oferi o putere mai mare.

Nu se știe dacă invenția lui va ajunge un produs de masă, dar cei pasionați de snowboarding și de inginerie pot încerca să și-l construiască singuri acasă, urmând instrucțiunile de aici.

Octavian Palade
11:06 13.04.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video