Smartphone-urile de 30 de dolari vor deveni o realitate mulțumită Android One

Smartphone-urile de 30 de dolari vor deveni o realitate mulțumită Android One

Programul Android One menit să aducă smartphone-uri ieftine pe piețele aflate în creștere nu s-a bucurat de foarte mult success, însă Google nu are de gând să abandoneze proiectul, ci va aborda piața într-un mod și mai agresiv.

Cu toate că experiența Android a devenit foarte bună pe terminalele de top, dispozitivele low-end ofereau, de cele mai multe ori, mai mulți nervi decât satisfacții. Google plănuia să schimbe acest lucru prin programul Android One, un sistem de operare gândit special pentru terminalele low-end, menit să ofere o experiență plăcută utilizatorilor din țările mai puțin dezvoltate.

Prin programul Android One, Google oferea producătorilor o serie de specificații standard pe care sistemul de operare să ruleze fără probleme și care să poată fi actualizat rapid și frecvent. Dacă inițial prețul țintă pentru aceste telefoane era de 100 de dolari, acum Google vrea să coboare la 30-50 de dolari pentru un smartphone decent.

Pentru asta, Google va colabora cu producătorii din India. Financial Times scrie că Rajan Anandan, directorul Gogle pentru India și Asia de sud-est, ar fi explicat că pe lângă prețurile mai mici, Android One va veni și cu un program de investiții menit să aducă IMM-urile indiene în online pentru a oferi conținut adaptat acestei piețe.

Mai mult, Google lucrează și la îmbunătățirea serviciilor și adaptarea lor la rețelele lente din India.

Citește și: