Un video slow-motion ne arată cum funcționează un DSLR [VIDEO]

În cazul în care v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă atunci când apăsați butonul de fotografiere a unui aparat DSLR, cei de la The Slow Mo Guys vă explică cu ajutorul unui video cu adevărat spectaculos.

Clipul de mai jos a fost filmat cu ajutorul unui aparat Phantom Flex, capabil să înregistreze imagini la 10.000 de cadre pe secundă și arată ce se petrece de fiecare dată când butonul de fotografiere este apăsat și când diafragma se închide și deschide.

O oglindă poziționată la 45 de grade ne permite să vedem prin vizor exact ce capturează lentilele. Însă acea lentilă blochează senzorul, așa că pentru fotografia să se înregistreze, un mecanism o ridică, în timp ce diafragma mecanică se deschide pentru a permite luminii să intre.

După ce senzorul a captat imaginea, diafragma se închide și oglinda coboară înapoi la locul ei. Toate astea se întâmplă în mai puțin de o secundă.

Este un proces fascinant, iar în clipul de mai jos puteți vedea ce se întâmplă atunci când ajustați expunerea unui aparat DSLR – diafragma rămâne deschisă mai mult sau mai puțin timp, în funcție de setări.

Octavian Palade
16:40 01.02.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video