20 iun. 2015 | 13:00

Sisteme de operare gratuite pentru PC – Cum să instalezi legal Windows 10 fără bani sau ce alternative ai

ACTUALITATE
Sisteme de operare gratuite pentru PC - Cum să instalezi legal Windows 10 fără bani sau ce alternative ai

Am făcut o listă cu câteva sisteme de operare gratuite pentru PC, dacă vreți să treceți în legalitate și să nu mai folosiți Windows downloadat ilegal de pe internet. Aveți destule opțiuni dintre care să alegeți.

Dacă nu aveți banii sau nu vreți să faceți investiția într-un sistem de operare, aveți posibilitatea de a instala pe calculatorul vostru sisteme de operare gratuite pentru PC.

Chiar și cel mai nou Windows are o variantă gratuită de care puteți beneficia dacă urmați câțiva pași simpli. Alegeți în continuare varianta care vă care vă avantajează dintre următoarele.

Sisteme de operare gratuite pentru PC – Ubuntu

Primul de lista noastră de sisteme de operare gratuite pentru PC este Ubuntu, deoarece este cel mai popular concurent gratuit al Windows. Puteți instala pe el majoritatea aplicațiilor de care aveți nevoie, de la programe de editare foto, video, până la cele de editare documente, tabele și prezentări.

Cea mai recentă variantă a acestui sistem de operare este Ubuntu 14.04.2 LTS și se poate descărca gratuit și legal de AICI.

sisteme de operare gratuite pentru pc ubuntu

Sisteme de operare gratuite pentru PC – Windows 10

Cu siguranță nu vă așteptați să găsiți pe lista cu sisteme de operare gratuite pentru PC tocmai cea mai nouă variantă de la Windows. Ei bine, Windows 10 nu a fost încă lansat oficial, însă cei de la Microsoft au dat acces gratuit pentru doritori la o primă variantă a sistemului de operare.

Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți în programul Windows Insider Program prin care vă asumați faptul că Windows 10 s-ar putea să nu funcționeze chiar la capacitate maximă și ar putea să mai aibă bug-uri. Tocmai de aceea Microsoft testează produsul pe utilizatori reali înainte de a-l lansa oficial.

Puteți descărca Windows 10 Preview gratuit de AICI.

sisteme de operare gratuite pentru pc windows 10

Sisteme de operare gratuite pentru PC – Chrome OS

Dacă nu intreprindeți foarte multe activități pe calculator și aveți nevoie mai mult de navigare pe internet și editare de documente word și tabele, sistemul de operare Chrome OS ar putea să fie o alternativă gratuită foarte bună.

Aveți nevoie de un cont de Google și în rest veți avea acces foarte ușor la toate serviciile oferite de Chrome, cum ar fi salvarea și editarea online a fișierelor Word.

Puteți descărca sistemul  de operare de AICI.

sisteme de operare gratuite pentru pc chrome os

Sisteme de operare gratuite pentru PC – Haiku

Haiku este un sistem de operare ce are o interfață intuitivă și un installer foarte practic. Nu numai că este gratuit și legal, dar e open-source și găsești o mulțime de update-uri cu care să îți îmbunătățești sistemul pe blogul producătorului.

Puteți descărca Haiku de AICI.

sisteme de operare gratuite pentru pc haiku

Sisteme de operare gratuite pentru PC – Jolicloud

Ultimul de pe lista noastră cu sisteme de operare gratuite pentru PC este Jolicloud, un sistem dedicat în special notebook-urilor. Pentru a rula acest sistem de operare aveți nevoie de o conexiune permanentă la internet deoarece nu funcționează decât online.

Jolicloud poate fi descărcat gratuit și legal de AICI.

sisteme de operare gratuite pentru pc jolicloud