Simte-te ca Iron Man cu tastatura holografică ARmKeypad de la NEC

Simte-te ca Iron Man cu tastatura holografică ARmKeypad de la NEC

Te-ai gândit cum ar fi să te simți ca Iron Man și să-ți controlezi toate device-urile cu ajutorul unei tastauri holografice pe care s-o porți la mână? Ei bine, o astfel de realitate nu mai e departe.

Compania japoneză NEC lucrează la un astfel de device ce va funcționa cu ajutorul unor ochelari pentru realitate augmentată și un smartwatch.

Tehnologia din spatele acestei idei nu este deloc nouă, faimoșii Google Glass folosesc de multă vreme principiile realității augmentate, iar smartwatch-urile care să fie permanent conectate la alte device-uri din jur sunt, din nou, la ordinea zilei.

Totuși inovația constă în combinarea celor două tehnologii deja prezente într-un mod complet nou care să ofere un grad mai ridicat de accesibilitate și control al obiectelor din jur.

Așadar, tastatura este de fapt un obiect holografic ce este proiectat în ochelarii utilizatorului, și în combinație cu puterea de procesare a smartwatch-ului, funcționalitatea sistemului este fluidă și eficientă.

Practic, pe lângă a-ți arăta tastatura, ochelarii NEC îți pot detecta de asemenea și miscările degetului împreună cu apăsările tale. Dacă apeși mai mult pe un buton holografic formatul tastaturii se poate schimba de asemenea de la QWERTY la numpad, și chiar în format de pian.

Avantajele unei astfel de tastaturi sunt printre altele creșterea practicaliății, de vreme ce nu este foarte comfortabil să tastezi la mobil în timp ce mergi sau chiar alergi, însă cu această tastatură holografică lucrurile vor sta altfel. Cu ARmKeypad nu doar ca vei putea tasta atunci când mergi sau alergi, dar cel mai important poate, vei avea ambele mâini libere. Tastatura nu-ți va pica pe jos si nici nu ți se va lovi de alte obiecte de vreme ce ea fizic nu există.

NEC nu a oferit detalii amănunțite despre noul său binom holografic, dar este foarte probabil ca acesta să apară pe piață undeva la anul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: