29 oct. 2015 | 17:46

Senzorii de parcare ideali în jungla urbană

ACTUALITATE
Senzorii de parcare ideali în jungla urbană

Noii senzori de parcare de la Falcon beneficiază de unele feature-uri foarte interesante.

Despre problemele asociate cu locurile de parcare nu are rost să vorbim foarte multe. Acestea sunt deja cunoscute de către majoritatea cetățenilor. Conform anumitor statistici, în prezent numărul mașinilor este de șase ori mai mare decât cel al locurilor de parcare. Mai mult, 40% dintre accidentele auto au loc, potrivit statisticilor, în parcare, cele mai multe în momentul efectuării manevrei de marșarier.

[related]

Cei de la Falcon susțin că noii lor senzori, denumiți Directed 9500FR, asigură o parcare rapidă a autovehiculului, fiind evitate în acest mod efectele nedorite ale unor posibile accidente. Sistemul de avertizare acustică funcționează în 3 trepte, în funcție de distanța până la obstacol: continuă, pentru obstacolul apropiat de bara de protecție, statică pentru obstacolele aflate în zona intermediară și dinamică pentru cele îndepărtate. Directed 9500FR vine cu două moduri de activare și dezactivare a senzorilor, care diferă în funcție de felul în care mașina comunică informația legată de viteză: digital sau analogic.

Senzori de parcare Falcon 1

Alături de modelul 9500FR, au fost lansați și senzorii de parcare Directed 9401T. Din câte se pare, aceștia se pot monta pe toate tipurile de bare, beneficiind de dimensiunii reduse și de posibilități de personalizare prin vopsire. Sistemul cuprinde difuzoare amplasate în fața și în spatele vehiculului, precum și afișaj cu 48 de LED-uri care îți vor indica partea din care vehiculul tău se apropie de un obstacol, dar și distanța în metri până la respectivul obstacol. În ceea ce privește prețul, senzorii Directed 9500 FR vor putea fi achiziționați pentru 850 de lei, în timp de modelul 9401T se va găsi la prețul de 599 de lei.