07 iul. 2015 | 12:38

Selfie-ul ucide, iar un turist a descoperit asta în cel mai brutal mod

ACTUALITATE
Selfie-ul ucide, iar un turist a descoperit asta în cel mai brutal mod

Doi turiști au fost loviți de fulger în Țara Galilor, iar una dintre cauza pare a fi fost un selfie stick.

Lanțul muntos Brecon Beacons din Țara Galilor a fost locul unde doi turiști au murit pe parcursul weekend-ului. În mod ciudat, ambele morți au fost cauzate de fulgere în locații diferite, iar după cum scriu cei de la Telegraph, unul dintre turiști avea în mână un selfie stick. Publicația britanică citează surse din cadrul echipei care se ocupă de investigare întâmplărilor și menționează că selfie stick-ul ar fi putut atrage fulgerul și ar fi cauzat, în acest fel, decesul unei persoane.

În timpul furtunilor, se recomandă ca persoanele să se îndepărteze de orice elemente care ar putea conduce electricitatea, cum ar fi copaci sau linii telefonice. Conform site-ului CNET, un fulger poate avea o tensiune electrică cuprinsă între 100.000 și 1.000.000 de volți, iar șansele de a fi lovit pe parcursul unei zile sunt de una la 240.000.

Alături de cei doi decedați, alte două persoane au fost rănite și evacuate din zonă cu ajutorul elicopterelor. Una dintre acestea a fost chiar paralizată temporar în urma incidentului. Bețele selfie au fost interzise în cadrul mai multor evenimente în ultimele luni, iar unele companii au lansat campanii publicitare în care ironizează aceste accesorii.