Se întâmplă și la case mai mari: Avicii a recunoscut că folosește programe piratate

Se întâmplă și la case mai mari: Avicii a recunoscut că folosește programe piratate

Printr-un interviu video nu foarte recent, DJ Avicii, creatorul popularei melodii Wake me up s-a dat de gol că ar folosi software piratat.

Deşi nu sunt de iertat nici utilizatorii casnici care folosesc software piratat, în contextul în care anumite aplicaţii costă sute sau mii de de dolari şi nu vă îmbogăţiţi din utilizarea lor, s-ar putea să nu fie chiar absurd un astfel de gest. Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre un DJ cu o avere estimată la 46 de milioane de dolari.

Zilele trecute, cei de la TorrentFreak au realizat un material pe marginea faptului că DJ Avicii, cel mai bine plătit DJ la ora actuală, foloseşte în procesul creativ software piratat. Dovada a venit în momentul unui interviu video pentru revista Future Music Magazine pe care îl puteţi urmări şi mai jos. Momentul cheie este la minutul 57, context în care, se poate vedea că foloseşte plugin-ul Sylenth1 de la Lennar Digital licenţiat către un grup foarte popular de hackeri cu numele de Team VTX 2011. În altă ordine de idei, respectiva aplicaţie costă 140 de euro şi gestul este cât se poate de condamnabil.

Între timp, este foarte probabil ca DJ Avicii să fi cumpărat o versiune oficială a respectivului program, dar dovada ilegalităţii va rămâne în permanenţă în eter. Pentru că nu este prima oară când un DJ renumit a fost prins cu mâţa în sac, cei de la TorrentFreak au ţinut să mai atragă atenţia asupra altor personalităţii din domeniu ca au folosit sau folosesc aplicaţii piratate. În această categorie intră: Steve Aoki, Martin Garrix, Aleksander Vinter aks. Savant şi alţii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: