Aniversarea ”E.T. Extraterestrul”: cel mai iubit extraterestru a împlinit 33 de ani

Lansat oficial în data de 11 iunie 1982, E.T. Extraterestrul a devenit unul dintre cele mai de succes filme ale tuturor timpurilor.

E.T. Extraterestrul a debutat în cinematografe pe 11 iunie, însă primele ecranizări ale acestei producții au avut loc la Cannes, cu peste două săptămâni în urmă, pe 26 mai. Ceea ce puțini știu, însă, este că filmul este inspirat dintr-o experiență personală pe care Steven Spielberg a avut-o în timpul copilăriei.

Din câte se pare, în momentul în care părinții lui s-au despărțit, Spielberg a creat un prieten imaginar extraterestru. Confirm declarațiilor făcute chiar de cunoscutul regizor, acesta era atât fratele pe care nu l-a avut niciodată, cât și tatăl care îl părăsise.

În perioada în care personajul principal a fost dezvoltat, designerii au avut mai mult surse de inspirație. Astfel, figura lui E.T. a fost inspirată de unele dintre cele mai cunoscute personalități din istorie: Albert Einstein și Ernest Hemingway. De asemenea, cea mai importantă scenă din film, cea în care copilul alături de E.T. zboară pe bicicletă, a fost inspirată de către Robert Zemeckis, unul dintre prietenii lui Spielberg. Zemeckis este și el unul dintre cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor, fiind autorul unor producții colosale precum ”Forrest Gump” sau ”Back to the Future”.

Coloana sonoră a fost și de această dată creată de John Williams, preferatul lui Spielberg în acest domeniu, cel care a fost implicat și în proiecte precum ”Star Wars”, ”Jaws”, sau ”Indiana Jones”. E.T. Extraterestrul a devenit cel mai mare succes la box office din toate timpurile, reușind să depășească Star Wars în 1983. Ulterior, acesta a fost detronat de un alt film al lui Spielberg, primul din seria ”Jurassic Park”.

 

12:22 11.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video