Schimbare majoră pentru celebrele taxiuri londoneze

Schimbare majoră pentru celebrele taxiuri londoneze

În scurt timp, întreaga flotă de taxiuri londoneze va fi înlocuită, în locul ei urmând să „strălucească” o serie de mașini mai economice.

Deși ne-am obișnuit să tot vorbim despre mașini electrice, probabil vă așteptați ca viitoarele taxiuri londoneze să devină propulsate de baterii. Ei bine, nu chiar. În doar doi ani, taxiurile negre, atât de populare pe străzile Londrei, dar și în cultura Marii Britanii, vor fi înlocuite de o generație hibrid. Noile taxiuri vor avea un motor clasic, diesel, care va funcționa în completarea unuia electric.

Taxiurile hibrid vor beneficia de conexiune wireless la internet, încărcare fără fir a telefoanelor pasagerilor, șase locuri, mai mult spațiu pentru picioare și un acoperiș panoramic din sticlă. Denumite TX5, acestea se află momentan în stadiul de prototip, dar planul constă în lansarea acestora până la sfârșitul anului 2017.

potrivit celor de la Engadget, London Taxi Company nu este singura firmă care dezvoltă taxiuri prietenoase cu mediul înconjurător. Având în vedere că piața acestor vehicule va exploda în ianuarie 2018, moment din care niciun taxi nu va mai avea voie să aibă emisii, mai multe companii precum turcii de la Karsan sau cei de la Nissan încearcă să se supună regulilor și să-și actualizeze mașinile.

Deși nu au tradiție în ceea ce privește taxiurile londoneze, cei de la Metrocab, care în prezent au destul de puține mașini ce operează în metropolă, au început deja să implementeze noua tehnologie. Aceștia sunt cu un pas înainte, chiar. Mașinile lor sunt aproape 100% electrice, folosindu-se de un motor clasic doar pentru pentru a încărca bateria în caz de urgență.  La fel ca și în cazul taxiului TX5, Metrocab dispune de șase locuri pentru pasageri, puncte de încărcare wireless și trapă. Întreaga flotă a celor de la Metrocab va fi electrică până la sfârșitul anului viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: