Samsung Tab S2 8.0 e cea mai frumoasă tabletă de la IFA 2015 [FOTO]

Având în vedere că piața tabletelor a scăuzt semnificativ în ultimul an, nu e de mirare că producătorii nu se mai înghesiue ca înainte să lanseze astfel de gadgeturi. Totuși, există companii care încă vor să scoată produse bune, iar Samsung a prezentat, în cadrul IFA 2015, poate cea mai frumoasă tabletă a sa.

Anul acesta, Samsung a trecut prin cea mai mare schimbare de imagine de până acum, lansând telefoane realizate din materiale premium, adică sticlă și metal. S-ar părea, totuși, că sud-coreenii și-au dat seama că nimeni nu ar mai fi dispus să dea peste 500 de dolari pentru o tabletă, așa că vă spunem din start că Samsung Tab S2 are un corp din plastic mat.

Inițial am crezut că este vorba de un aluminiu, dar nu a fost cazul. Plasticul se simte foarte bine la atingere și pare dur, așa că nu trebuie să vă faceți griji în ceea ce privește rezistența.

Tableta este foarte subțire și ușoară și are un aspect elegant, de dispozitiv pe care să îl porți în servietă pentru acele ore libere dintre zboruri. Are un display de 8.0 inch cu rezoluție 1536×2048, adică mai mică decât cea de pe primul Tab S 8.4. Totuși, diferența de diagonală duce la un număr similar de pixeli per inch (320 în cazul Tab S2 și 359 în cazul Tab S), așa că display-ul arată senzațional.

Restul hardware-ului s-ar putea să vă pară familiar: procesor Exynos 5433 cu patru nuclee de 1,9Ghz și patru de 1,3Ghz, 3GB memorie RAM și 32 sau 64GB spațiu de stocare. Dacă nu v-ați prins până acum, este vorba despre aceeași configurație pe care am văzut-o și pe telefonul Note 4, lansat în urmă cu un an.

Pe lângă asta, tableta Samsung Tab S2 mai are și două camere foto, una de 8 și una de 2MP, iar bateria este de 4.000 mAh.

Gadgetul se mișcă foarte bine și mă bucur că Samsung a aplicat aceeași strategie software și pe tablete: mai puțin bloatware, mai puțin aspect ”kitchos”, chinezesc.

La aspect nu am ce comenta: marginile sunt subțiri, senzația oferită este una premium, iar tableta cântărește puțin peste 250 de grame, însemnând că abia o vei simți într-un ghiozdan sau o poșetă.

Este și foarte ușor de ținut în mână, iar rata de aspect 4:3 o face perfectă pentru browsing și citit.

Gadgetul costă 399 de dolari și marți va fi anunțat oficial și pentru piața din România.

Citește și: