Samsung Safety Truck salvează vieți pe șosele [VIDEO]

Anual, un milion de persoane își pierd viața în trafic. Samsung vrea să lanseze o tehnologie cu scopul de a reduce considerabil acestă cifră. Sistemul se numește „Safety Truck” și în ciuda țintei înalte de a salva vieți funcționează destul de simplu.

Gigantul din Coreea de Sud a gândit problema într-o manieră pe cât de simplă pe atât de inovatoare. Una din cauzele principale ale accidentelor rutiere o reprezintă depășirile periculoase. Deși dețin un carnet de conducere de ceva vreme, unii șoferii întâmpină dificultăți mai mereu la estimarea distanțelor. Fie așteaptă ore în șir în spatele unei mașini, deși au loc și timp suficient, fie se înhamă la adevărate acte de nebunie, trecând milimetric printre ceilalți participanți la trafic.

Nici o problemă, Samsung a găsit soluția. Safety Truck funcționează în felul următor: după cum probabil v-ați dat seamă, sistemul vizează camioanele de marfă, care reprezintă cam cea mai mare obturare a vizibilități, în special pe șoselele cu două benzi. Testarea tehnologiei pe drumurile publice a început cu propriile lor camioane de marfă pe care au montat o cameră wireless și patru monitoare de exterior.

Sună destul de simplu. Camera este amplasată în fața camionului și transimte imaginile, în timp real, celor patru monitoare pozitionate în spatele camionului. Astfel șoferii care sunt nevoiți să depășească camionul celor de la Samsung numai întâmpina aceiași dificultate, ei având acum posibilitatea de a vedea „prin” camion.

România ocupă locul doi în Uniunea Europeană la numărul de morți în accidente rutiere. Având o rată de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori, suntem depășiți doar de Letonia care are un raport de 106 persoane la un milion de locuitori. Deși cei de la Samsung au implementat proiectul Safety Truck doar în Argentina, România putea fi un loc la fel de bun, dacă nu chiar mai bun. Așteptăm să vedem ce se va întâmplă cu proiectul Safety Truck.

Citește și:
Etichete: