Safari va deschide paginile optimizate pentru mobile de șase ori mai repede

Safari va deschide paginile optimizate pentru mobile de șase ori mai repede
16:24 16.12.2015

Prima companie care a cerut urgentarea optimizării paginilor de Internet pentru telefoanele mobile a fost Google. După ce gigantul american a anunțat că va scădea indexarea în motorul de căutare a paginilor care nu au și o versiune de mobile, dezvoltatorii WebKit au decis să crească viteza de încărcare a paginilor optimizate pentru mobile pentru Safari.

WebKit este ”motorul” din spatele lui Safari pentru iOS. În acest moment, îi trebuiesc 350 de milisecunde lui Safari pentru a accesa o pagină de net neoptimizată pentru mobile. Motivul este că în acest răstimp, Safari încearcă să realizeze dacă vrei să acceszei link-ul pe care l-ai apăsat fizic, sau doar ai vrut să faci zoom încât să vezi mai bine textul.

Cum site-urile optimizate pentru mobile nu mai au nevoie de mișcarea de ”double tap” pentru a ajuta cititorii să vadă textul mic, scoaterea din aplicație a acestui proces va crește rapiditatea cu care noile pagini vor fi încărcate de Safari.

Cum, în ochii Apple, scoaterea unei funcționalități duce de fapt la nașterea alteia, noul mecanism nu se va mai numi Double-tap ci Fast-tap. Acum acesta se va putea vinde ca fiind ”noua tehnologie care va crește viteza de încărcare a site-urilor de șase ori”, chiar dacă în realitate, diferența abia se va putea observa cu ochiul liber.

Fast-tap va putea fi folosit și de către dezvoltatorii de site-uri astfel încât să funcționeze ireproșabil pe Safari-ul îmbunătăți.

loading...