17 sept. 2015 | 02:17

S-a lansat iOS 9 pentru iPhone, iPad, iPod Touch. Ce trebuie să ştii

ACTUALITATE
S-a lansat iOS 9 pentru iPhone, iPad, iPod Touch. Ce trebuie să ştii

După o serie de versiuni beta, noul iOS 9 s-a lansat oficial în urmă cu mai puţin de 24 de ore şi poate fi descărcat de orice posesor de iPhone, iPad sau iPod Touch.

Au trecut deja câteva luni de când am aflat prima oară despre iOS 9. Pe scena de la Wordwide Developer’s Conference, în luna iunie, Tim Cook a venit pe scenă pentru a se mândri cu modificările mai mici sau mai mari pe care le-a pregătit echipa sa de dezvoltatori. De atunci, la fiecare două, trei săptămâni, un nou beta de iOS 9 a fost împins către dezvoltatori pentru a finisa mici bug-uri pe baza feedback-ului şi pentru a experimenta noi funcţii, până la lansarea versiunii finale. Acum, procesul de perfecţionare s-a încheiat şi fiecare dintre voi poate face fără probleme tranziţia la noul sistem de operare.

Pentru a vi-l instala, puteţi avea chiar şi un iPhone 4S, un iPad 2 sau iPad mini sau un iPod Touch generaţia a cincea. Ca de obicei, există discrepanţe între volumul de funcţii noi la care aveţi acces, în funcţie de dispozitivul din dotare, dar, în fiecare caz, veţi avea parte de beneficii semnificative. Cea mai remarcabilă particularitate, asupra căreia aş vrea să insist, ţine de spaţiul liber. Dacă pentru a instala iOS 8 aveaţi nevoie de aproximativ 4,5GB liberi, în cazul iOS 9 această valoare a scăzut până la 1,3GB.

Update-ul poate fi realizat atât pe calea aerului, accesând meniul Configurări – General – Actualizare Software, cât şi cu fir, prin intermediul unui PC sau Mac sau iTunes instalat. Dacă aveţi parte de viteze foarte mici de download, e foarte probabil ca problema să nu aibă legătură cu voi, ci cu serverele Apple care sunt foarte aglomerate în această perioadă. În orice caz, cât timp se descărcă update-ul, parcurgeţi lista de noutăţi dând click pe poza de mai jos. Având în vedere că este în limba română, vă va fi mult mai uşor să înţelegeţi fiecare aspect care s-a schimbat.

ios 9

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele