Rusia s-ar afla în spatele celui mai mare atac asupra Pentagonului

, 09 Aug, 14:25

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Pentagonul a fost ținta unui atac cibernetic sofisticat care a afectat peste 4.000 de angajați. S-ar părea că rușii sunt în spatele acestuia. 

Având în vedere numărul mare de atacuri cibernetice din ultimii ani, nu mai este o surpriză pentru nimeni că războaiele se poartă, cel puțin în faza inițială, prin formule informatice, nu prin bombe și mitraliere.

Iar dacă rușii și americanii și-au petrecut Războiul Rece temându-se de un atac cu bombe nucleare, acum ar trebui să se teamă de atacuri cibernetice care, cu toate că nu sunt la fel de violente, pot cauza pagube enorme.

Atacul asupra Pentagonului a dus la închiderea sistemului de emailuri neclasificate, peste 4.000 de persoane fiind compromise. Atacul a fost unul sofisticat, potrivit unui oficial american, care a declarat, că hackeri ruși au coordonat atacul folosindu-se conturi de social media. Nu se știe deocamdată dacă atacul a fost plănuit de guvernul rus  sau dacă indivizii au acționat singuri.

Partea bună este nu au fost furate informații clasificate în urma atacului, iar sistemul de email va fi repus în funcțiune zilele acestea.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail