Rossignol și PIQ vă vor măsura performanțele când mai mergeți la ski în Austria

Rossignol și PIQ vă vor măsura performanțele când mai mergeți la ski în Austria

PIQ este o companie care produce senzori care îți înregistrează performanțele atunci când faci sport. De Rossignol poate vă amintesc geloziile tinereții când umbla cineva cu role făcute de ei prin cartier în anii ’90. Aparent cele două firme au făcut un parteneriat care îți va măsura performanțele atunci când faci ski sau te dai cu placa.

Românii sunt mari consumatori de ski și placă. În fiecare iarnă o bună bucată din ei pleacă prin Austria la stațiunile de acolo să se bucure de aceeași zăpadă pe care o au și la Predeal, dar mai zăpadă decât aia românească pentru că e Austria. Oricum, celor care sunt cu adevărat fani ski și placă, Rossignol și PIQ le oferă ocazia să-și măsoarele performanțele precum viteza de coborâre, unghiul de tăiere de a zăpezii și chiar forțele G. Tot ce îți trebuie e un telefon cu Android sau iOS ca să vezi imediat informațiile oferite de PIQ, iar dacă nu ai unul la tine, le poți vedea mai târziu când aparatul se va conecta la mobilul tău.

Aparatul de monitorizare a performanței îți va mai oferi detalii precum: cea mai bună curbă, cea mai bună săritură și cel mai bun scor oferit de PIQ. Deși timpii unei ture sunt ceea ce contează cel mai mult, e bine să mai știi și alte informații în plus astfel încât să-ți pefecționezi tehnica. În plus, cu ajutorul aplicației vei putea să-ți compari performanțele cu cele ale prietenilor, sau chiar cu cele ale sportivilor de performanță din întreaga lume. Cei interesați pot comanda noul PIQ pe site-ul oficial, iar cei care deja au produse de la această companie pot primi gratis o curea de prindere pe placă.

Interesat e faptul că noul PIQ poate fi folosit în tandem cu sistemul româno-elvețienilor de la iRewind. Acesta se bazează pe o serie de camere care, împreună cu o aplicație a telefonului mobil, îți oferă informații vizuale asupra performanțelor tale pe pârtie.

Iarna lui 2015 este, așadar, momentul perfect să mergi la ski. Indiferent unde.