România (anti)socială: cel mai ”pustiu” județ pe Facebook

România (anti)socială: cel mai ”pustiu” județ pe Facebook

Există un județ al României în care mai puțin de 50.000 de oameni au cont de Facebook.

Ironic, este același județ în care s-a descoperit că până și morții au votat la Referendumul din 2012. Se pare însă că apetitul pentru vot al teleormănenilor este ceva mai mare decât cel pentru socializare.

Potrivit unei statistici Facebrands, doar 0,64% dintre utilizatorii de Facebook din România sunt din județul Teleorman. Numărul exact al utilizatorilor din județ este 48.180, în condițiile în care județul are circa 360.000 de locuitori.

O explicație pentru  numărul scăzut al utilizatorilor este exodul tinerilor, care pleacă din comunele și orașele sărace de aici (cele mai mari orașe sunt Alexandria, Turnu Măgurele și Roșiori de Vede) la studii sau în căutarea unui loc de muncă.

Cea mai populară pagină de Facebook din Teleorman are doar 27.606 de likeuri și a fost „părăsită” de administratorii ei la finele anului trecut. Ultima postare, o fotografie cu o mașină tunată, datează din 19 decembrie 2014.

Interesant este că pe locul doi în topul paginilor populare în Teleorman este Ideos Ideis, o pagină cu specific cultural. Deloc întâmplător, pe locul patru este pagina unui bar din Alexandria, Rovi’s.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: