Inteligența artificială a Google poate transforma un film într-un coșmar [VIDEO]

Inteligența artificială a Google poate transforma un film într-un coșmar [VIDEO]

Recent, am aflat că Deep Dream, robotul Google cu rețea neuronală artificială, poate visa. Și nu numai asta, dar imaginile desprinse din visele lui sunt cel puțin bizare.

Totuși, dacă îți vine ideea să treci prin filtrul său un film precum Fear and Loathing in Las Vegas, s-ar putea să nu visezi tocmai frumos ulterior. Un utilizator Github a publicat recent un set de instrucțiuni, cu ajutorul căruia oricine poate trece un video prin Deep Dream. Pentru a dovedi că funcționează, a aplicat tratamentul unei secvențe din filmul menționat mai sus.

După cum se poate observa și în video, rețeaua neuronală generează imagini bizare și creaturi înfricoșătoare. Programul constă într-un set de modele de învățare statistice inspirate de sisteme biologice, în cadrul unui proiect numit Inceptionism. Practic, cercetătorii au „învățat” rețelele neuronale să recunoască lucruri și animale în fotografii, cu ajutorul a milioane de mostre introduse în sistem.

Scopul este de a optimiza sistemul vizual al computerelor, astfel încât să poată face diferența între obiecte și să interpreteze imaginile într-o manieră asemănătoare oamenilor. De exemplu, creația Google poate vedea forme în imagini, la fel cum noi vedem forme în nori. Rețeaua este făcută din 30 de straturi de neuroni artificiali, fiecare având o funcție diferită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: