Chinezii au creat robotul uimitor, care poate lua 100 de forme

Chinezii au creat robotul uimitor, care poate lua 100 de forme

Dacă vrei să îți cumperi un robot, ai putea foarte bine să alegi unul care poate fi configurat în 100 de feluri diferite.

Asta e premisa lui CellRobot, un robot modular creat de KEYi Technology din Beijing. Compania a terminat produsul, iar acum a lansat o companie pe Kickstarter, pentru a strânge suma de 75.000 de dolari necesari producției.

Robotul constă în trei tipuri de unități circulare, care pot fi conectate pentru a forma roboți de diferite forme. Unitatea centrală e practic creierul lui CellRobot, care furnizează energie către celelalte unități și comunică printr-o aplicație de smartphone pentru a-l controla. Mai multe unități asemănătoare sunt apoi conectate „inimii”, pentru a stabili forma robotului și capacitățile de mișcare. În final, celulele x sunt plasate la capătul unităților, și includ o cameră, lumini și rotițe.

Compania încearcă să atragă dezvoltatori pentru a scrie funcții atât pentru software, cât și pentru a crea noi celule x. Presupunând că va avea succes, primele unități ar fi livrate în decembrie. Costul va fi undeva la 380 de dolari, destul de rezonabil.

Citește și:
Etichete: