26 oct. 2015 | 17:45

Robotul care îți permite să pictezi cu privirea în timp ce mănânci

ACTUALITATE
Robotul care îți permite să pictezi cu privirea în timp ce mănânci

O echipă de oameni de știință din Marea Britanie au creat un braț robotic ce poate fi controlat cu privirea și care este capabil să picteze în locul tău.

Într-o bună zi, este posibil să nu mai trebuiască să atingi pânza pentru a crea o operă de artă. Oamenii de știință de la Colegiul Imperial din Londra au dezvoltat un sistem care îți permite să pictezi fără să îți folosești mâinile, cu ajutorul privirii și unui braț robotic.

Potrivit celor de la Reuters, tot ce trebuie să faci este să-ți ajustezi privirea și să clipești în momentele potrivite, toate în timp ce poți savura micul dejun. Tehnologia este încă precar dezvoltată, iar brațul robotic poate să creeze opere de artă care par ieșite din mâinile unor copii de grădiniță. Totuși, aceasta are șansa să devină atât de intuitivă încât să te poți concentra pe îmbunătățirea stilului de pictură și nu doar exersarea noțiunilor de bază.

Bineînțeles, tehnologia dezvoltată de oamenii de știință din Marea Britanie poate fi utilizată în mult mai multe domenii, nu doar cele artistice. De exemplu, poate fi folosită pentru a te putea ajuta să efectuezi sarcini multiple în situații în care nu poți să acorzi o atenție nedivizată.

Mai mult decât atât, brațul robotic pus în mișcare cu ajutorul privirii ar putea fi de mare ajutor persoanelor paralizate, sau celor care nu-și pot controla membrele. Tehnologia i-ar putea scuti de implanturi în creier, de care este nevoie pentru a putea intra în controlul unui dispozitiv ajutător, și i-ar putea ajuta să se bucure de activități care în alte circumstanțe le-ar fi imposibile.

Aici poți vedea exact cum funcționează brațul robotic creat de oamenii de știință din Marea Britanie.