PlayTest: Kruger&Matz Eagle 1065 – Tabletă ieftină cu plusuri care să-i justifice existența

PlayTest: Kruger&Matz Eagle 1065 – Tabletă ieftină cu plusuri care să-i justifice existența

Kruger&Matz Eagle 1065 este o tabletă Android „de buget“ pe care ai putea-o cumpăra pentru lecturi de seară, pentru vizionat seriale ori navigat pe Internet când ajungi acasă.

Kruger&Matz Eagle 1065 oferă la sub 900 de lei o configurație rezonabilă pentru o tabletă cu Android. Într-o vreme în care interesul pentru această categorie de gadgeturi scade de la an la an, e de luat în calcul un produs mai ieftin, dacă îl folosești mai ales acasă și în activități lejer – lectură, vizionare videoclipuri, navigare pe Internet ori Facebook etc.

Eagle 1065 se remarcă prin construcție, nu este pe cât de ieftină o arată prețul, și printr-un oarecare design mai inspirat decât al altor produse de aceeași factură. Lipsesc însă butoanele de volum, devenite taste virtuală în bara cu Back, Home și Menu și aceasta este poate cea mai neinspirată decizie pe care am văzut-o de la vreun producător. Butoanele fizice nu sunt un moft, și nici nu ești vizionar când renunți la ele, ci sunt extrem de utile să mărești ori micșorezi volumul atunci când ecranul e ocupat de o aplicație din care n-ai vrea să ieși.

Tableta Kruger&Matz Eagle 1065 (1)

Ca dotări tehnice, Kruger&Matz Eagle 1065 are un procesor cu patru nuclee Rockchip la 2GHz, o memorie RAM de 2GB și un spațiu de stocare de 8GB. Ecranul este de 10 inci, iar partea bună este rezoluția: full HD la 1.920×1.200 pixeli. Dispune și de 3G, dar este și doar WiFi dacă o vrei așa. Bateria are o capacitate de 7.600 mAh, mai are un port microUSB, o ieșire miniHDMI și o cameră de 8 megapixeli principală. Cea frontală este de 2 megapixeli.

Pe lângă lipsa butoanelor de volum mai găsesc un minus la această tabletă și la unele produse concurente: portul propriu de încărcare. Suntem în 2015 (a fost lansată în 2014), iar portul microUSB a ajuns și reversibil între timp. E cazul ca fiecare producător să devină serios și să nu mai insiste cu portul său. Nu vreau să car două cabluri după mine și nu este un efort atât de mare să găsească o companie din China care poate face asta.

Tableta Kruger&Matz Eagle 1065 (5)

Un mare plus pentru această tabletă, la nivelul său de preț, este ecranull full HD. Când vorbim de 10 inci, diferența este sesizabilă între HD și full HD, iar cel din urmă are întotdeauna de câștigat. Apoi, ai 2GB de memorie RAM și Android 4.4 KitKat. Foarte probabil nu va trece niciodată la Lollipop, dar dacă îți cumperi așa ceva, ești liber să speri, minuni se mai întâmplă.

Concluzie – Kruger&Matz Eagle 1065

Kruger&Matz Eagle 1065 este o tabletă precum te-ai aștepta la un așa preț, plus câteva beneficii: ecran, RAM, camera foto și versiunea de Android. Totuși, ai slot pentru card microSD, dar spațiul de stocare intern este prea mic. Niciodată nu e de preferat cardul în daună memoriei interne, iar 16GB a devenit un minim pentru orice ai face.

Tableta Kruger&Matz Eagle 1065 (4)

Nu este o tabletă cu care să faci poze prea bune, dar se descurcă atunci când ai nevoie (dacă ești tipul acela de persoană care face poze cu tableta), iar difuzoarele sunt suficient de bune pentru a te bucura de un film sau serial pe tabletă. Ține însă cont că sunt poziționate pe spate, așa că trebuie să ții sau sprijini tableta ca să nu le acoperi.

Folosește o versiune stock de Android, iar asta e bine, dar folosește un port propriu de încărcare. Totuși, costă sub 900 de lei și poate fi un cadou bun pentru copil sau o completare a laptopului pe care s-o folosești uneori pentru divertisment.

Preț: Kruger&Matz Eagle 1065 costă puțin peste 800 de lei la evoMAG.

Tableta Kruger&Matz Eagle 1065 (9)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: