Renault ne aduce Talisman-ul norocos

Renault ne aduce Talisman-ul norocos

Francezii de la Renault se țin de cuvânt și ne aduc înlocuitorul generațiilor Laguna și Latitude. Noul model a fost botezat Talisman și vrea să ne schimbe percepția față de compania care i-a dat naștere.

Modelul de clasă medie va avea viață grea în lupta cu rivalii săi, Ford Mondeo sau Skoda Superb. Hai să vedem cu ce vine el la înfruntare. Începem cu interiorul, pentru că la sfârșitul zilei, timpul pe care îl petreci în el în raport cu cel în care îți vezi mașina din exterior sunt incomparabile.

Renault Talisman impresionează cu noul ecran tactil de 8,4 inch și sistemul audio cu 13 difuzoare pe care Renault îl descrie ca fiind de „înalta calitate”. E clar, după design-ul interiorului și funcțiile pe care începe să le ofere clienților, că grupul francez vrea să avanseze considerabil ca poziție pe piață.

renault-talisman 4

Le ținem pumnii în privința planurilor lor de viitor și trecem la exterior. Acest capitol nu poate primi o notă slabă din partea nimănui. Nu avem ce comenta, le-a ieșit. Dacă la interior putem observa faptul că mai are puțin teren de recuperat până la Mondeo sau Superb, exteriorul le da clasă ambilor rivali. Spatele este de zile mari iar botul mașinii aduce ceva nou. Nu, nu ne plătește cu nici o sumă exorbitantă de bani grupul francez, pur și simplu au făcut o mașină frumoasă. Așteptăm primele teste oficiale pentru a vedea dacă interiorul trece testele la care restul modelelor din gamă pică cu desăvârșire, și anume calitatea.

renault-talisman 2

Motorizările nu vin, deocamdată, cu surprize prea mari, avem Tce-urile pe benzină și dCi-urile cu al lor diesel. Nu sunt un așa mare fan al motoarelor supraalimentate pe benzină așa că nici Tce 150 sau 200 nu cred că se va compara la performanțe cu dCi 160, asta pe o notă mai personală.

Sunt sigur că există numeroase persoane care vor prefera un motor silențios pe benzină care și respectă cifra de consum menționată de producător. Avem mari șanse să auzim numai lucruri bune despre Renault Talisman, îi ținem pumnii și sperăm să ajungă mai repede și la noi.

Etichete: