Răzvrătire prin holograme. Cum au protestat 2.000 de spanioli [VIDEO]

Răzvrătire prin holograme. Cum au protestat 2.000 de spanioli [VIDEO]

Supărați pe o lege absurdă, peste 2.000 de activiști au protestat în Madrid, în fața clădirii parlamentului, dar sub formă de hologramă.

Oponenții unei legi care presupune interzicerea arderii drapelului, dar și interzicerea protestelor în fața clădirii parlamentului, au organizat o manifestație cu totul inedită.

Protestul a arătat și a sunat ca orice alt protest, diferența fiind că manifestanții nu au fost fizic în fața parlamentului.

”În ciuda piedicilor impuse de guvern, vocile noastre nu vor fi reduse la tăcere. Chiar dacă trebuie să ne transformăm în holograme, vom continua să protestăm”, scriu reprezentanții NoSomosDelito, organizația care a organizat primul protest prin holograme.

La protest au participat, virtual, 2.000 de persoane din întreaga lume, care au trimis imagini organizației. Manifestația a durat o oră.

Încălcarea legii în cauză, care ar urma să intre în vigoare la 1 iulie, prespune amenzi de până la 30.000 de euro, în cazul persoanelor care ard drapelul Spaniei, și de până la 60.000 euro pentru cei care protestează în fața parlamentului.

Citește și:
Etichete: