Razer Nabu este o brățară de fitness care nu are nicio treabă cu gamingul

Razer Nabu este o brățară de fitness care nu are nicio treabă cu gamingul

Compania Razer este cunoscută pentru sistemele, laptopurile și perifericele de gaming. Acum ceva timp, Razer a lansat o brățară de fitness care nu are nicio treabă cu gamerii.

Rareori se întâmplă ca o companie specializată pe o gamă de produse – să spunem teneși – să poată creea cu succes o serie de produse cu totul diferite – să spunem televizoare. Se pare că Razer nu a ținut cont de acest lucru și la IFA 2015 și-a prezentat brățara de fitness Razer Nabu.

Cei care se așteaptă ca Nabu să aibă fel de fel de funcționalități optimizate pentru stilul de viață al unui gamer, să nu mai citească mai departe.

Sincer, m-am dus cu entuziasm către stand, crezând că voi vedea vreun dispozitiv care îți arată la încheietură cât mai ai până ți se reface mana, câte gloanțe mai ai pe țeavă sau cât mai trebuie să mănânci pentru a-ți duce viața la maximum. Dar nu a fost să fie.

Razer Nabu este un fitness tracker cât se poate de banal, în afară de culorile cu care ne-a obișnuit compania. Numără pașii prin intermediul unui accelerometru, controlează muzica de pe telefon și oferă notificări limitate la încheietură.

Singura funcționalitate interesantă este că poate comunica direct cu brățările altor persoane, pentru a trimite date de contact.

Display-ul OLED monocrom se vede destul de bine în lumina soarelui, dar nu impresionează pe nimeni, iar autonomia este decentă, de șase zile, dar nici asta nu e nimic nemaivăzut.

Funcționează cu Android și iOS și dispune de o aplicație specială.

Brățara este destul de incomodă și rigidă, dar există două dimensiuni small-medium și medium-large.

Este genul de produs lansat de companie în speranța de a agăța profituri de pe o piață aflată în creștere, ceea ce nu este deloc condamnabil, dar este un produs mediocru care nu ajută imaginea companiei.

Citește și: