Războiul contra pirateriei blochează KickassTorrents

Războiul contra pirateriei blochează KickassTorrents

Domeniul KickassTorrents a fost blocat zilele trecute de autorităţile mai multor ţări înainte ca website-ul să devină complet inaccesibil.

Se pare că aventura prin care au trecut fanii în urmă cu câteva luni se extinde acum şi în cazul utilizatorilor KickassTorrents. Respectiva comunitate a ajuns offline zilele trecute după ce autorităţile locale au confiscat domeniul KickassTorrents.so localizat în Somalia.

Au urmat câteva schimbări de domenii desfăşurate la distanţe de timp foarte scurte. Prima a fost lansarea KickassTorrents.to, un alt domeniu confiscat într-un timp foarte scurt de organizaţiile guvernamentale din Tonga. Pasul următor a constat într-o altă tentativă eşuată de aducere a serviciului online prin mutarea în Insula Man. Pentru că guvernul din teritoriu are o politică foarte strictă când vine vorba de încălcarea drepturilor de autor, KickassTorrents.im a reajuns offline într-un timp foarte scurt. ,,Domeniul încălca regulile deţinerii unei adrese .im, în consecinţă, a fost revocat.” Mergând pe urmele celor de la The Pirate Bay, destinaţia finală pare să fie un domeniu din Costa Rica.

KickassTorrents.cr nu a ajuns încă online, dar Mr. Pink, administratorul website-ului a promis printr-o postare de acum câteva zile că nu ar trebui să mai dureze prea mult până se va finaliza tranziţia. Website-urile care încurajează pirateria sunt foarte numeroase şi imposibil de oprit la scară largă peste noapte. Dacă autorităţile persistă însă în acest efort global de desfiinţare a marilor comunităţi, e posibil să existe beneficii pentru marile studiouri de filme şi case de producţie muzicale.

 

Citește și: