Răul de mare ar putea fi vindecat cu un simplu șoc electric

Răul de mare ar putea fi vindecat cu un simplu șoc electric

Suntem familiarizați cu răul de mare și sunt șanse destul de mari să îl fi experimentat. Deși cauzele lui nu au fost stabilite clar, o echipă de cercetători de la Colegiul Imperial din Londra au creat un dispozitiv care te-ar putea scăpa definitiv de starea de disconfort.

Cea mai comună explicație pentru răul de mare este faptul că organismul nu reacționează prietenos atunci când mișcarea corpului nu se potrivește cu ceea ce văd ochii. Cercetătorii au vrut să combată această reacție cu un șoc electric mic aplicat direct scalpului. Acesta a afectat regiunile cerebrale asociate mișcării. Se pare că a fost îndeajuns pentru a reduce intensitatea confuziei experimentate de creierul pus în fața unei desincronizări între mișcare și semnalele vizuale. Studiul a fost publicat în revista Neurology.

Subiecții au fost așezați pe scaune rotative, a căror mișcare avea menirea de a induce starea specifică de amețeală. După impulsul electric aplicat de dispozitiv, „cobaii” au fost așezați iar pe scaunele respective, dar au avut o stare ameliorată în mod evident. Pe de altă parte, cei care nu au fost supuși aceluiași tratament s-au simțit și mai rău.

rau de mare

Nu a fost testat decât pe 20 de oameni, motivul principal fiind că oamenii nu prea se grăbesc, în general, să primească un tratament care le-ar putea cauza stări neplăcute, nici măcar de dragul științei. În plus, ideea de a avea un curent electric care să îți străbată creierul nu pare încântătoare, dar oamenii de știință garantează că intensitatea este prea mică pentru a putea genera efecte adverse.

 

 

Dispozitivul arată precum unul scos din laboratorul lui Frankenstein, dar cercetătorii speră că îl vor transforma în ceva mic, care să poată fi conectat precum căștile la telefon. În plus, nu este limitat la răul de mare, ci se pare că ar putea fi util pentru orice tip de stare de rău cauzată de intoleranța la schimbările de mișcare.

 

Citește și: