19 aug. 2015 | 17:00

Proiectul care ne arată cât de mult poluăm caută finanţare

ACTUALITATE
Proiectul care ne arată cât de mult poluăm caută finanţare

Ştim deja că nivelul de dioxid de carbon este în creştere, ceea ce duce și la temperaturi din ce în ce mai mari. Dacă n-ai imaginea acestui dezastru în minte, un proiect îți arată ce înseamnă poluarea.

Amager Resource Center a fost construită de Bjarke Ingels Group şi se află în Copenhaga. Se pare că va avea atât o pantă de ski, cât şi un perete pentru căţărări pe exteriorul modetn, iar în interior, vor fi incinerate diverse lucruri devenite inutile, pentru a le converti în energie. Este un proces relativ curat, dar tot generează dioxid de carbon.

Pentru a arăta asta mai clar, arhitecţii au decis să instaleze un dispozitiv asemănător unui horn, care să scoată fum sub formă de inele imense ori de câte ori este generată o tonă de dioxid de carbon. Scopul este de a crea o amintire vizuală a costului real al acestui tip de energie pentru mediu. Echipa a încercat două modele mai mici, care au şi funcţionat, dar în prezent strânge fonduri pe Kickstarter pentru unul la scară mare. Suma ţintă e de 15.000 de dolari, iar proiectul va fi finalizat până în 2017.