Proiectul care ne arată cât de mult poluăm caută finanţare

Proiectul care ne arată cât de mult poluăm caută finanţare
17:00 19.08.2015

Ştim deja că nivelul de dioxid de carbon este în creştere, ceea ce duce și la temperaturi din ce în ce mai mari. Dacă n-ai imaginea acestui dezastru în minte, un proiect îți arată ce înseamnă poluarea.

Amager Resource Center a fost construită de Bjarke Ingels Group şi se află în Copenhaga. Se pare că va avea atât o pantă de ski, cât şi un perete pentru căţărări pe exteriorul modetn, iar în interior, vor fi incinerate diverse lucruri devenite inutile, pentru a le converti în energie. Este un proces relativ curat, dar tot generează dioxid de carbon.

Pentru a arăta asta mai clar, arhitecţii au decis să instaleze un dispozitiv asemănător unui horn, care să scoată fum sub formă de inele imense ori de câte ori este generată o tonă de dioxid de carbon. Scopul este de a crea o amintire vizuală a costului real al acestui tip de energie pentru mediu. Echipa a încercat două modele mai mici, care au şi funcţionat, dar în prezent strânge fonduri pe Kickstarter pentru unul la scară mare. Suma ţintă e de 15.000 de dolari, iar proiectul va fi finalizat până în 2017.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI