26 iul. 2015 | 09:26

Printarea 3D ne-ar putea da mașini electrice mai bune

ENTERTAINMENT
Printarea 3D ne-ar putea da mașini electrice mai bune

Strati este numele primei mașini printate 3D și a fost scoasă la imprimantă de compania Local Motors. După lansarea primei lor mașini, oficialii companiei au organizat un concurs pentru a acorda publicului șansa de a crea design-ul următoarei lor mașini.

Mașina desenată de public va fi una electrică, spun cei de la Local Motors, cel care a câștigat concursul de design fiind un inginer de la HP pe care îl cheamă Kevin Lo. Acesta a optat pentru o mașină cu caroserie cabrio și patru locuri dispuse două câte două. Aspectul nou, pe care vrea Local Motors să îl implementeze, ține de customizarea mașinii.

Noul model va putea fi editat după placul fiecărui client, acesta adăugând culori și accesorii după bunul plac. Local Motors vrea să facă pentru mașinile printate ce a făcut modelul 500 de la Fiat pentru restul industrtiei auto. Mii de modalități de editare a mașinii tale vor fi disponibile, astfel asigurând individualitate fiecărui client.

lm car (4)

Prețul modelului electric, printat 3D, va fi cuprins între 18 și 30 de mii de dolari. O plajă destul de largă pentru o mașină care, din câte au anunțat oficialii, nu va fi capabilă de viteze de croazieră până în 2016, scrie Euronews. Kevin Lo, inginerul care a dat naștere design-ului, a spus că a câștigat concursul de design pentru că nu a știut inițial ce desenează.

După spusele sale, cel mai mare ajutor a fost forumul celor de la Local Motors, unde viitori clienți își postau părerile despre cum ar trebui să arate viitorul model. Așteptăm primele detalii tehince de la Local Motors împreună cu numele noului lor model și sperăm ca acesta să fie piatra de temelie a industriei mașinilor printate 3D.

lm car (1)