Primul PS4 Ediţie Aniversară costă cât o casă de lux

Primul PS4 Ediţie Aniversară costă cât o casă de lux
17:15 25.01.2015

Pentru că ediţiile limitate ale unor produse aparent banale ajung cu uşurinţă să coste o avere, un PS4 se vinde la licitaţie cu preţul unei case.

Este incredibilă fascinaţia oamenilor vizavi de lucrurile realizate în ediţie limitată. Nici măcar nu contează funcţionalitatea lor sau dotările interne. Importantă este o placă de dimensiuni infime sau o etichetă care certifică faptul că nu mai există ceva similar sau identic. Altfel, nu-mi explic de ce ai face o investiţie de aproximativ 300 de ori mai mare într-un produs care nu face nimic special.

În acest caz particular este vorba de un PlayStation 4 lansat pentru de la comercializarea primului PS One. În total au fost create 12300 de astfel de console cu exact acelaşi design, dotări şi performanţe precum orice alt PS4. Singurul element evident care diferenţiază aceste gadgeturi de cele pe care le găsiţi la fiecare colţ de stradă  ţine de culoarea argintie a carcasei, similară cu cea a primului PlayStation. În plus, într-un colţ al consolei, mai este prezentă, într-un format foarte discret, o plăcuţă menită să vă atragă atenţia asupra faptului că unitatea voastră a ieşit a 27-a de pe linia de producţie sau avut numărul 9835.

Ilustrată mai sus este este prima din respectivul lot, de aici şi numărul 00001/12300. La nivel psihologic, aceasta valorează o avere. În definitiv, nimeni nu o va mai avea. În practică însă, jocurile pe care posesorul acestui PS4 le va putea juca sunt identice cu cele pe care le puteţi juca şi voi în exact aceleaşi condiţii de performanţă. Trecând însă peste detaliile de fond, Sony Japonia a organizat o licitaţie pentru vânzarea PlayStation-ului. Toţi banii adunaţi din această manifestare vor fi donaţi către organizaţia Salvaţi Copii Japonia. La momentul redactării acestui material suma adunată depăşea 160.000 de dolari.

loading...