Primul dispozitiv Apple valorează o mică avere

Primul dispozitiv Apple valorează o mică avere

Apple I, primul produs al companiei cu sediul în Cupertino, este pus la licitație în prezent de către britanicii de la Christie’s.

Apple Computer 1, cunoscut de către majoritatea oamenilor drept Apple I, a fost primul dispozitiv lansat de către americani. Apple I a fost construit de către Steve Wozniak, cu ajutorul fondurilor obținute prin vânzarea unui PC și a vehiculului deținut de Steve Jobs, acesta din urmă având ideea de a comercializa produsul. Prezentat pentru prima oară în anul 1976, Apple I a fost pus de curând la licitație de către Christie’s, compania estimând că produsul valorează între 300.000 și 500.000 de lire.

Ce vă va aduce această jumătate de milion de lire cheltuită? În primul rând, unul dintre cele 50 de dispozitive Apple I care mai există în prezent (din totalul de aproximativ 200 fabricate de Wozniak și Jobs). După cum scrie site-ul Register, Christie’s nu menționează cu exactitate dacă dispozitivul funcționează sau nu. ”Bănuim că poate fi adus în stare de funcționare din nou, dar cel mai bine ar fi ca un inginer specializat să încerce aceste lucru”, scrie pe site-ul oficial. Cât despre imperfecțiuni, lista acestora include un inserat în mod incorect la B12 și zgârieturi pe placa de bază.

Odată cu Apple I ați primi și numeroase manuale, printre care și primul manual eliberat de companie. Licitația face parte dintr-o inițiativă denumită ”șapte secole de știință”. Printre altele, în această perioadă se află la licitație și o mașină electromecanică criptografică ”Enigma”, folosită de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: