30 apr. 2015 | 17:51

Primele impresii despre LG G4 – Succesor la tronul Regelui

VIDEO
Primele impresii despre LG G4 - Succesor la tronul Regelui

În 2014, „Playtech“ a numit LG G3 „Regele“ în lumea Android. Acum, dacă primăvara trebuia încheiată cu stil, atunci LG s-a achitat cu bine de cerință. LG G4 este tot ceea ce compania a învățat în ultimii trei ani și telefonul său, spre deosebire de a fi o alternativă, a devenit un favorit.

LG G4 are piele pe spate sau doar plastic. Dar are piele, ține minte asta. Nu este prima companie care să facă așa ceva, Motorola oferă din 2014 o astfel de variantă, dar ceea ce LG are face de rușine încercările lamentabile ale Samsung din 2013 și va fi disponibil pe mai multe piețe decât a fost Moto X.

Este o piele care să îl facă să se simtă premium, prietenos și cald, ca purtarea unui ceas bun cu o curea confortabilă. Vor fi patru nuanțe de culoare pentru piele, eu o prefer pe cea neagră, dar colega mea Andrada a preferat-o pe cea maro.

Ți-am promis un preview cu LG G4. Ei bine, l-am livrat. Acesta e cel mai bun telefon LG și, poate, cel mai bun telefon al anului. Afli de aici totul despre el: http://bit.ly/lgg4preview

Posted by playtech.ro on Thursday, April 30, 2015

Plasticul e… ei bine, e plastic. LG renunță la aspectul de metal șlefuit de anul trecut, introducând în schimb un model care nu-i scoate cu nimic în evidență telefonul, ci doar îi oferă o protecție. După buget și preferințe vei alege ce dorești și chiar dacă nu se știe prețul pentru România, urmând să fie disponibil abia spre finalul lunii mai, va fi cu siguranță o diferență între cele două versiuni.

Acesta e designul, unde mai trebuie să amintesc că butoanele sunt tot pe spate, ușor de folosit ca la LG G4, poziționate fix sub camera foto. Lângă aceasta sunt senzorul infraroșu pentru focalizare rapidă și blițul. Undeva în colțul din dreapta jos ai ștanțat în piele „G4”, fiind singura informație despre natura dispozitivului. Arată bine, asta e cert. De asemenea, ecranul este puțin curbat. Foarte puțin, cât să nici nu observi dacă nu-l pui cu fața în jos pe masă.

Primele impresii despre LG G4-5

Nu are vreo utilitate evidentă, dar îl diferențiază și îl conectează la tendințele de design aplicate de LG în ultimii doi ani. Nu este LG G Flex 2, ci este un LG G4.

Camera foto de pe LG G4, poate cea mai bună

N-am avut încă timpul necesar pentru a testa camera, cum am făcut la HTC One M9 și Samsung Galaxy S6, dar nu voi rata să fac asta imediat ce avem telefonul la review. Cele mai mari noutăți, și evidente totodată, sunt stabilizarea optică mai bună decât pe modelul precedent și poate mai bună decât pe toate celelalte telefoane și modul manual. Sunt obișnuit cu un astfel de mod încă de la telefoanele Lumia, am experimentat și cu cel de la HTC, dar la LG îl găsesc drept cel mai rapid și ușor de accesat. Desigur, n-ai ce face în el decât dacă vrei să exploatezi la maximum un cadru, în rest este suficient cel auto sau simplu – pur și simplu apeși pe ecran și gata poza.

Primele impresii despre LG G4-4

LG G4 are un senzor de 16 megapixeli cu o dimensiune de 1/2,6 inci cu care fotografiază și RAW în format DNG. Acesta e standardul când vine vorba de conservarea tuturor detaliilor pe care camera le poate produce și până acum era disponibil pe câteva telefoane Lumia și pe OnePlus One. LG spune că este un telefon care să-i mulțumească și pe profesioniști, iar din ce am văzut cât am folosit LG G4 are toate șansele să facă asta. Cert este însă că Microsoft Lumia și-au găsit nașul.

Ecranul curbat care nu-i de fiță

LG G4 are un ecran curbat. Foarte puțin curbat, cât să nici nu vezi, dar care îi creează o imagine de ansamblu plăcută, îți dă senzația că cineva s-a gândit mai mult de două secunde la design. Îți dai seama că este curbat, când pui telefonul cu fața în jos pe masă. Curbura nu are vreo utilitate, doar că îi completează designul.

Primele impresii despre LG G4-15

Cum spuneam, spatele este plăcut la atingere, iar cel din plastic măcar este aderent, dacă nu este la fel de dezirabi. Apreciam însă mai mult finisajul de metal șlefuit de pe LG G3.

Sub ecran ai logoul LG și deasupra lui camera foto și difuzorul pentru apeluri video. Difuzorul principal este încă pe spate, o alegere nu tocmai înțeleaptă, dar când folosești telefonul pentru jocuri sau pentru a te uita la videoclipuri este în zona superioară și nu-l acoperi cu mâna.

Pe lângă ecranul de 5,5 inci QuadHD cu tehnologia Quantum IPS, LG G4 mai dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon 808 cu șase nuclee, în contra direcției celorlalte telefoane. Compania susține că a ales acest procesor, deoarece este optimizat pentru hardware și pentru un consum redus de energie. Realitatea ar putea fi că Snapdragon 810 încă are probleme nerezolvate și mai bine un procesor puțin mai slab în specificații decât unul care distruge experiența de utilizare când telefonul ajunge în magazine.

Primele impresii despre LG G4-20

Ai LG Optimus UX 4.0 drept interfață, peste Android Lollipop, și 3GB memorie RAM. Spre deosebire de anul trecut, LG a făcut o alegere înțeleaptă. Nu mai creează două versiuni, de 16 și 32GB, ci una singură, cu 32GB și suport pentru carduri microSD de până la 128GB.

O concluzie preliminară pentru LG G4

Față de anul trecut, după ce am numit LG G3 cel mai bun telefon al anului, compania a îmbunătățit camera foto. Acesta a fost și cel mai mare minus pe care eu i l-am găsit acelui telefon. Nu oferea o performanță scăzută, dar nici nu era la un nivel incredibil de ridicat. Acum, LG s-a luat mai în serios și pune pe cel mai bun telefon al său un senzor foarte bun.

Au trecut trei ani (aproape) de la LG Optimus G și compania aceasta arată că a înțeles ce poate livra bine, ce poate îmbunătăți și cum poate impresiona. Mai avem de aflat prețul per versiune să vedem dacă este un vis sau un duș rece.

Primele impresii despre LG G4-26

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele